Anlık Bildirim
 
Profesyonel seviyedeki Twitch yayıncılarına baktığımızda çoğunun oyununu oynadığı güçlü sisteminin yanı sıra işlemci üzerinden encode işlemini yürüttüğü ekstra bir yayın sistemi de kullandığını görüyoruz.
Zira aynı bilgisayar üzerinden yayın yapmak performans kaybını da beraberinde getiriyor. Ekran kartı üzerinden yapılan yayınların yazılımsal kodlama kullanılan yayınlara göre yaşadığı kalite düşüşü ise bilinen bir gerçek.

GPU devi Nvidia, OBS’yi geliştiren ekiple yaptığı işbirliği sonucunda tek sistemde dahi hem kaliteden hem de performanstan en az taviz vererek yayın yapılmasını sağlıyor. Yeşil ekip yaptığı duyuruda OBS 23.0.1 sürümüyle birlikte GTX 600 ve üzeri tüm kartları kullananların faydalanacağı geliştirmeye yer verdi.

Oyunlardaki performans kazanımı 

GTX 600 ve üstü kartlarda bulunan NVENC yongası üzerinden yapılan yazılımsal geliştirme sayesinde Fortnite, PUBG, Call of Duty: Black Ops 4 - Blackout, ve Apex Legends’da X264 Fast ön ayarında %48 FPS artışı sağlanırken X264 Very Fast’de ise %27 artış elde edilecek. Genel olarak baktığımızda performans kazanımı %66’yı bulacak.

Daha kaliteli yayın 

Son olarak Turing GPU’larındaki NVENC birimindeki donanımsal geliştirmeler sayesinde RTX kart sahipleri yeni OBS sürümüyle birlikte bant genişliklerini daha verimli kullanacaklar.
Yani daha yüksek görüntü kalitesi artık mevcut bant genişliğinizde mümkün olacak. Örnek vermek gerekirse x264 fast ön ayarında Medium seçeneğindeki görüntü kalitesi elde edilecek. Bu da daha keskin ve kaliteli bir yayın manasına geliyor. Yeni OBS versiyonuna buradan erişebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14292 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
obs, twitch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim