Anlık Bildirim

Nvidia'nın yeni ekran kartı GeForce GTX650 Ti Boost, Salı günü lanse ediliyor

Nvidia'nın yeni ekran kartı GeForce GTX650 Ti Boost, Salı günü lanse ediliyor
AMD'nin Radeon HD 7790 lansmanından sonra Nvidia da orta segmente yöneliyor ve ilk detaylarını bir süre önce verdiğimiz GeForce GTX 650 Ti Boost modelini önümüzdeki Salı günü lanse etmeye hazırlıyor. Resmi dökümanlara göre, performans olarak AMD'nin Radeon HD 7850 modelinden hızlı olduğu iddia edilen ekran kartı, Kepler mimarisi üzerinde şekillenen ve 28nm fabrikasyon süreci ile üretilen GK106 grafik yongasından güç alıyor.
Teknik özelliklerine baktığımızda, 768 adet CUDA çekirdeği yani paralel işlem birimi ile 192-bit bellek veri yolu desteğine ve 2GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olduğunu gördüğümüz ekran kartı, standart olarak 980MHz ve Boost özelliği devreye girdiğinde 1033MHz GPU ve 6008MHz bellek saat hızlarında görev yapıyor. Isıl tasarım gücü 140 Watt olarak belirtilen ve çalışmak için bir adet 6pin PCIe güç konnektörüne ihtiyaç duyan kart, SLI kurulumlarına da olanak tanıyor.
Nvidia'nın kendi sonuçlarına göre GeForce GTX 650 Ti Boost, Battlefield 3, Boderlands 2, Crysis 3, COD: Black OPS II, Assassin's Creed 3 ve Skyrim gibi modern pek çok oyunda, 1080p çözünürlük seviyesinde ortalama %12 daha hızlı olmayı başarıyor kendi segmentinde.  Ancak burada karşılaştırma için 2GB GDDR5 bellekli GeForce GTX 650 Ti Boost modelinin karşısına 1GB bellekli Radeon HD 7850 modelleri koyulduğuna dikkat çekmek gerekiyor zira yüksek çözünürlükte bellek miktarının önemi dikkate alındığında, 2GB bellekli Radeon HD 7850 karşısıda tablo daha farklı değerler ile sonuçlanabilir. Tabi bunları net bir değerlendirmesini yapabilmek için kartın piyasayas çıkmasını beklememiz gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2139 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim