Anlık Bildirim

Oppo, ekran altında kamera teknolojisini gösterdi

Oppo’nun resmi Twitter hesabından paylaşılan bir video ile ekran altına gizlenen kamera teknolojisinin nasıl çalıştığı görüldü. Çerçevesiz telefonların geleceği bu teknoloji olabilir.
Oppo ekran altında kamera videosu Tam Boyutta Gör
Çentiksiz ve çerçevesiz ekranlar için birçok akıllı telefon üreticisi çözüm arayışında. Açılır kapanır mekanizma, kızaklı yapı, arka tarafta ikinci ekran gibi farklı tasarım anlayışları gördük. Hatta son tanıtılan modellerden Asus Zenfone 6’da arkadan öne dönen kamera mekanizması vardı. İşin içerisine hareketli parçalar girince haliyle dayanıklılık konusu soru işareti yaratıyor. Akıllı telefon üreticileri de bu yüzden yeni teknoloji arayışına devam ediyor.

Daha önce sizlere aktardığımız haberlerimizde Samsung’un, ekranın altına gizlenen kamera teknolojisi geliştirdiğini belirtmiştik. Oppo, Samsung’dan önce davranarak ekran altında kamera teknolojisini resmi Twitter hesabından paylaştı. Aşağıdaki Twitter paylaşımı üzerindeki videodan teknolojinin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.

Kusursuz ön kamera performansı beklemek yanlış

Yukarıda izlemiş olduğunuz video ilk olarak Oppo yöneticilerinden olan Brian Shen tarafından Weibo üzerinde paylaşıldı. Brian Shen “Şu anki aşamada ekran altında kamera teknolojisinden, normal kamera performansı beklemek doğru değil. Ama hiçbir yeni teknoloji anında mükemmelliği ulaşmaz.” açıklamasında bulundu.

Çerçevesiz ve çentiksiz ekranlar için mekanizmalı yapıdan ziyade ekran altında kamera teknolojisi kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Hem su ve toza karşı dayanıklılık konusu hem de mekanizma ömrü tartışma olmaktan çıkar. Her ne kadar firmalar mekanizmalarına güvenip 300 bin, 200 bin açılmaya dayanıklı gibi açıklamalar yapsalar da bu rakamlar gündelik kullanımı pek yansıtmıyor. Bu durumu en iyi 200 bin katlanmaya dayanıklı olduğu söylenen Samsung Galaxy Fold modelinde yaşanan sorunlarda gördük. Kısacası ekran altından kamera teknolojisi, çentiksiz telefonların geleceği olacak gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10240 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim