Anlık Bildirim
Intel’in yıllardır hükmettiği işlemci pazarına Zen mimarisiyle geri dönüş yapan AMD agresif fiyat ve performans politikasını sürdürmeye devam ediyor. Sunucu segmentini Zen 2 ile tanıştırmaya hazırlanan firmanın ortaya çıkan EPYC modeli bir hayli iddialı geliyor.


Geçtiğimiz günlerde Geekbench veri tabanına düşen mühendislik örneği Ryzen Threadripper işlemcisi performansıyla beklentileri bir adım daha öteye taşımıştı. Görünüşe göre daha fazlası EPYC işlemcileri için geçerli olacağa benziyor. Geekbench her ne kadar bir sunucu işlemcisi için belirleyici bir performans testi olmasa da az çok bir fikir vermesi açısından sonuçlar dikkate değer.

Test sonuçları 

Geekbench 4 testine tabi tutulan 2 EPYC 7742 işlemcisi toplamda 128 çekirdek 256 izlek barındırıyor ve 51 5859 MB bellekle desteklenmiş durumda. Tek çekirdek uygulamasında 4876 puan alan model çoklu çekirdekte 193 554 puan elde etmiş. Kıyaslamak gerekirse 4 Intel Xeon 8180M işlemcisiyle 112/224 konfigürasyonunda 155 000 puan civarında sonuç elde ediliyor.
 
Fiyatlandırma konusunda ise Intel tarafı 52 044$’a yükselirken kırmızı ekip yongasını 13 900$’dan satışa sunacak. Bu da rakamlar üzerinde konuşmak gerekirse yaklaşık %20 daha fazla performansı ¼’ü fiyata elde etmek manasına geliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim