Anlık Bildirim

Outlook 60 milyon kullanıcıya ulaştı, tüm Hotmail kullanıcıları yaz döneminde buraya aktarılacak

Outlook 60 milyon kullanıcıya ulaştı, tüm Hotmail kullanıcıları yaz döneminde buraya aktarılacak

Metro/Windows Modern adını verdiği arayüz ile tüm hizmetlerinde bir değişim trendi başlatan Microsoft, bugüne kadar şirket satın alarak ve bazı hizmetleri emekliye ayırarak değişim sürecini geliştirdi. Firmanın son hamlesi Messenger ve Hotmail hizmetlerine olmuştu.

Bu iki hizmeti yıllarca birbiri ile sıkı entegrasyon altında kullanırken, Microsoft Skype platformunu satın alarak, Messenger hizmetinin yerine geçirme kararı almıştı. Önümüzdeki aylarda kapanacak olan Messenger hizmetinin yanında emektar Hotmail hizmeti de bu değişimden payını aldı.

Firma bir süre önce mail hizmetinde Outlook şeklinde hem isim hem de tasarım değişikliği yapmıştı. Hotmail kullanıcılarının geçiş yapmasını teşvik eden Microsoft, bugüne kadar Outlook hizmetini önizleme modunda tutuyordu.

60 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan Outlook, Microsoft'un açıklamasına göre önizleme sürümünden çıktı ve final sürümü olarak hizmet vermeye başladı. Bu rakamın üçte birinin Gmail'den geçiş yapan kullanıcılar olduğu belirtiliyor. 

Outlook hizmetine ise henüz geçmemiş olan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. Microsoft yaz döneminde tüm Hotmail kullanıcılarının Outlook platformuna aktarılacağını da belirtti. Ancak firma Hotmail uzantısını henüz kaldırmayacağı için Outlook uzantısını almak zorunlu olmayacak. Geçiş sadece arayüz ve platform açısından olacak. En azından bu yıl için öngörülen plan bu şekilde.

Kaynaklar bu yıl olmasa da gelecek yıl Hotmail platformunun tamamen kapanacağı yönünde hem fikir. Microsoft'un Messenger hizmetindeki gibi Hotmail hizmetini de kapatacağı dile getiriliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1503 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, uygulama haber ve outlook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim