Anlık Bildirim

Oyunları hissettiren proje: ARAIG

Kullanıcıları oyunların içerisine daha fazla oranda sokmak isteyen geliştiriciler, bu amaç uğruna farklı çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaların başında gelen Oculus Rift'ten sonra, şimdi de ARAIG isimli proje Kickstarter üzerinde destek arıyor.
Giyilebilir formda geliştirilen ARAIG, oyunlar içerisinde meydana gelen vurulma, patlama ya da benzeri hissiyatları kullanıcıya hissettirmek amacıyla hazırlanmış durumda. Proje, ilk olarak "Decoder" ismi verilen sistem sayesinde oyunlardan gerekli verileri topluyor, Exoskeleton ismi verilen sistem ise üzerinde yer alan 48 adet titreşim motoru sayesinde gerekli geri bildirimleri gerçekleştiriyor. Bu sayede örneğin oyun içerisinde vurulan oyuncu, bu etkiyi düşük oranlı da olsa gerçek zamanlı olarak kendi bedeni üzerinde de hissetmiş oluyor.
Üst seviye oyun deneyimi için içerisinde bataryalar yer alan ve bu sayede kablosuz olarak çalışan ARAIG, ayrıca surround ses sistemini de üzerinde barındırıyor. Kickstarter'da başlatılırken konan 900,000$ hedefin bitimine 25 gün kala 220 bağış ile 51,614$'lık kısmını toplayan ARAIG projesinin başarıya ulaşmasına büyük şans veriliyor. Yapılacak 325$ bağış ile elde edilebilen ürün hakkında hazırlanmış ayrıntılı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
 
Oyunları hissettiren proje: ARAIG


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1933 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kickstarter, proje ve Oyun
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim