Anlık Bildirim

PUBG şantaj yazılımına dikkat

Tespit edilen yeni bir şantaj yazılımı dosyalarınızı şifrelerken ilginç bir şekilde sizden PUBG oynamanızı istiyor. Oyunu algıladığında ise dosyaları serbest bırakıyor.

Son dönemde şantaj yazılımlarının sayısı giderek artıyor. Kullanıcının verilerini şifreleyerek belirli bir bedel karşılığında serbest bırakan bu yazılımlar sistemi ele geçirdikten sonra kolay kolay da kaldırılamıyor. PUBG Ransomware ise ilginç yapısıyla uzmanları şaşırtıyor.

İsme aldanmayın 

MalwareHunterTeam ekibi tarafından keşfedilen PUBG Ransomware temelinde bir şantaj yazılımı ve bulaştığı bilgisayardaki kişisel verilerle dosyaları şifreliyor. Açma karşılığında ise ilginç bir isteği var.

Dosyalarını kurtarmak isteyen kullanıcı PUBG oynamak zorunda. Yazılım 1 saat oynamanızı istese de araştırmacılar birkaç saniye sonra kilidin kaldırıldığını görmüş. Ya da birkaç dakika sonra kurtarma şifresi ortaya çıkıyor ve bunu kullanabiliyorsunuz.

Henüz geliştirme sürecinde olduğu anlaşılan PUBG şantaj yazılımı için kesin bir şey söyleyemiyor. Yani zararsız bir şekilde mi kalacak yoksa sonrasında tehlikeli bir yazılıma mı dönüşecek belirsiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim