Anlık Bildirim

Periyodik tablonun 117. elementi onaylandı

Periyodik tablonun 117. elementi onaylandı

Teknolojik gelişmeler ışığında bilimsel çalışmalar daha hızlı ilerliyor ve sonuca daha çabuk varılıyor. Kimyalar elementlerin sınıflandırılması için geliştirilen periyodik tablo da bunlardan nasibini alıyor.

Son olarak 114 ve 116. sıradaki elementler  Londra'daki Fizik Enstitüsü'nde bulunan Uluslararası Saf ve Uygulanmış Fizik Birliği tarafından onaylanarak tabloya eklenmişti. Halen 113, 115, 117 ve 118. elementlerin onaylanması bekleniyordu. Geçtiğimiz hafta 117. element de onaylandı.

Ununseptium adındaki element, 2010 yılında ABD ve Rus fizikçilerden oluşan bir ekip tarafından keşfedilmişti. 1019'dan fazla Kalsiyum 48 atomu Berkelyum 249 atomu ile çarpıştırıldı ve 4 adet Ununseptium atomu elde edildi. Bu işlemin çok zor olduğu belirtiliyor. 

Ancak elementin resmi olarak onaylanması için Uluslararası Saf ve Uygulanmış Fizik Birliği bekleniyordu. Birlik aynı süreci tekrarlayarak elementi elde etmeyi başardı ve tabloya girdiğini duyurdu. 

Son dönemde periyodik tabloya eklenen elementler genelde laboratuvar koşullarında elde ediliyor.  Doğal olarak dünyada bulunamayan bu elementler oldukça ağır ve kararsız. Kararsız olmaları ani bir biçimde diğer elementlere bölünmelerine sebebiyet verebiliyor. Ununseptium da son derece dengesiz ve 80 milisaniye sonra yok oluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6718 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim