Anlık Bildirim

Project Loon'un LTE balonları Porto Riko'da hizmete başladı

Google'ın dünyaya ücretsiz internet sağlamak amaçlı projelerinden olan Project Loon, kasırgadan etkilenen ve bağlantı sorunları yaşayan Porto Riko'ya internet sunmaya başladı.

Project Loon'un LTE balonları Porto Riko'da hizmete başladı Tam Boyutta Gör

Google'ın çatısı altında olduğu Alphabet şirketinin Project Loon isimli internet balonları Porto Riko'da internet dağıtımaya başladı. Project Loon, Maria kasırgasından etkilenen bölge halkına sosyal medya ve iletişim işlemlerinde kullanabilmeleri için ücretsiz LTE internet hizmeti sağlıyor.
Yaklaşık 3.5 milyon insanın yaşadığı ülkede, baz istasyonlarının yüzde 90'ı kasırgadan zarar gördü ve çalışmaz hale geldi. Henüz onarılamayan baz istasyonları nedeniyle Porto Rikolular mobil operatörleri üzerinden internet, mesajlaşma ve arama hizmetinden faydalanamıyor. Bölge halkının imdadına Project Loon'un balonları yetişiyor.

Peru'da da Kullanıldı 

Alphabet, Porto Riko'da sağladığı internet için AT&T ile işbirliği içerisinde çalışıyor. Fırtınalara dayanabilen ve yerden 20 kilometre yüksekte dahi internet hizmeti verebilen Project Loon, 2015 yılında doğal afetlerden etkilenen bir başka bölge olan Peru'da da iletişim hizmeti sağlamıştı. Şimdilik doğal afetlerde kesintisiz iletişim sağlamak amacıyla kullanılan Project Loon'un bir sonraki hedefi dünyaya ücretsiz internet sunmak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim