Anlık Bildirim

Putin: Yapay zeka liderinin dünyayı yönetmesi gerekiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yapılan bir toplantıda yapay zekayla ilgili ilginç bir demet verdi: "Yapay zeka konusunda atılım yapacak kişi dünyaya hakim olacak." detaylar haberimizde
Gelişen teknolojiyle beraber robotlar ve yapay zekalar adeta yeni bir boyut kazandı. Artık cep telefonlarımızdan tutun çoğu teknolojik cihazda yapay zeka kullanılıyor. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'de bu konu hakkında bir ilginç demeç verdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: "Yapay zeka konusunda atılım yapacak kişi dünyaya hakim olacak." dedi.
Cuma günü öğrencilerle yapılan bir toplantıda konuşan Putin, yapay zekanın gelişiminin "şimdiye kadar tahmin edilmesi zor olan devasa fırsat ve tehditleri" ortaya çıkaracağını söyledi. "Bu alanda lider olan, dünyanın yöneticisi olacak" diye sözlerine ekledi.
Putin, birilerinin tekelci tavrını sürdürmesi sonucunda istenmeyen olayların yaşanabileceği konusunda uyardı ve Rusya'nın yapay zeka konusundaki çalışmalarını diğer ülkelerle paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.
Rus lider, gelecekteki savaşların drone'lar tarafından yapılacağını ve "birinin drone'ları bir başkasının drone'ları tarafından yok edildiğinde teslim olmaktan başka bir seçeneğinin kalmayacağını" öngördü.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7535 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, robot teknolojileri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim