Anlık Bildirim

Qualcomm, Galaxy S4 modelinde Snapdragon 600 çözümü kullanıldığını onayladı

Qualcomm, Galaxy S4 modelinde Snapdragon 600 çözümü kullanıldığını onayladı

Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S4, uluslararası versiyon için Exynos 5 Octa 8 çekirdekli işlemcisine yer verirken, LTE versiyonu için ise Qualcomm'un Snapdragon 600 çözümünü tercih etmişti. Qualcomm bir basın duyurusu ile konuya resmiyet kazandırdı.

Firma, Samsung'un Galaxy S4 amiral gemi modeli ile Galaxy S serisindeki başarısını devam ettirdiğini ve yenilikçi özelliklerle kullanıcıların karşısına çıktığını açıkladı. 

Qualcomm pek çok yeni özelliği bünyesinde barındıran Galaxy S4'ün kalbinde ise Snapdragon 600 çözümünün yer aldığını belirtti. 

Snapdragon 600 çözümünde 28nm fabrikasyon sürecine sahip 4 adet Krait 300 çekirdeğinin yer aldığı APQ8064T işlemcisi ve hızlandırılmış Adreno 320 grafik birimi yer alıyor. HTC One modelinde de aynı çözüm kullanılırken çekirdek hızı 1.7GHz seviyesinde. Galaxy S4 ise 1.9GHz çekirdek hızına sahip.

Gelişmiş 3D oyunlara destek veren OpenGL ES 3.0 standardı, HD ses kalitesi sunan DTS-HD ve Dolby Digital Plus şeklinde çözümün öne çıkan özellikleri mevcut.

Galaxy S4'ün işlemci ve grafik birimi dışında versiyonları arasında bir fark bulunmuyor. 5 inçlik Full HD Super AMOLED ekran, 2GB RAM, Android 4.2.1 işletim sistemi, 13MP çözünürlükte kamera, 60 kare/saniye hızında video kaydı, 16GB/32GB/64GB depolama kapasitesi gibi ortak özellikleri saymak mümkün. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1682 kez okundu.
21 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim