Anlık Bildirim

Renault, Fransa'nın ilk akıllı adasını inşa ediyor!

Geçtiğimiz Şubat ayında Renault, Atlantik Okyanusu'nda kıyaya yüzlerce kilometre uzakta bulunan Madeira ve Porto Santo Portekiz adalarını elektriklendirdi. Şimdi sırada Belle-Île-en-Mer'i var.
İş adalara elektrik sistemi sağlamaya gelince, günümüzde bile bir çok zorlukla karşılaşmak kaçınılmaz. Ada sakinleri elektriğe ya denizaltından geçen kablolarla ya da fosil yakıtlarla çalışan jeneratörlerle ulaşabiliyor.

Renault'nun bir çözümü var! 

Renault, Fransa'nın kuzeybatı kıyısındaki bir ada olan Belle-Île-en-Mer'i "Akıllı Ada" olarak tasarlamayı kabul etti. Bir diğer değişle, insanlar adanın etrafında elektrikli araçlar ile dolaşabilecekler ve elektriğe özel bir sistemle erişecekler. Ayrıca adadaki mümkün olduğu kadar çok çatı üzerinde güneş panelleri yerleştirilecek ve güneş enerjisini depolamak için geri dönüştürülmüş elektrikli araç bataryaları kullanılacak. 
Adada Renault Zoe 5 kapılı hatchback ve Renault Kangoo ZE araçlarından oluşan bir filo hizmet verecek. Bu filo, ada sakinleri ve ziyaretçiler için yolculuk paylaşımı hizmeti sunacak. Kurulan güneş panelleri ile depolanan enerji yönlendirilecek. Okuldaki paneller gündüz sınıfları, diğer zamanlarda ise filodaki araçları şarj edecek. Zaman içinde kullanım dışı kalan elektrikli araç aküleri, daha sonra kullanılmak üzere dönüştürülecek ve ikinci ömürlü batarya olarak kullanılacak. 
"Akıllı Ada" projesi, karbon salınımlarında büyük bir düşüş imkanı sağlarken , aynı zamanda mikrogrid teknolojileri için bir test laboratuvarı görevi üstlenecek. Renault'nun elektrikli araç bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Gilles Normand, "Belle-Île-en-Mer sistemini sadece diğer adalara değil, şehirlere ve banliyölere de taşıyabileceğiz." sözlerine yer verdi.

Belle-Île-en-Mer'de edinilen tecrübeler; elektrikli araçların, akümülatörlerin ve yenilenebilir enerjinin daha uyumlu çalışmasına imkan tanıyacak. Bu gibi projeler daha ucuza daha çevreci hizmet anlayışı sunabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim