Anlık Bildirim

SK Hynix 72 katmanlı 3D NAND yongalarının üretimine başladı

Dünyanın önde gelen hafıza üreticilerinden SK Hynix 4. nesil NAND yongalarının üretimine başladığını duyurdu. Gelen haberlere göre ilk yongalar üreticilere gönderilmeye başlanmış bile.
 
Güney Koreli hafıza ürünleri üreticisi SK Hynix 72 katmanlı 3D NAND yongalarının hacimli üretimine başladığını duyurdu. Şirket gelen haberlere göre altın verim denilen üretim randımanına da ulaşmış durumda.

Verimlilikte %30 artış

 
SK Hynix 3 ay kadar önce de 48 katmanlı çözümlerini duyurmuştu ancak bu yongaların kullanıldığı SSD’lerin üretimi yapılmadı. Yongalarda verimlilik bir önceki nesile göre %30 artmış ayrıca verimliliğin Samsung’un geçtiğimiz haziran ayında üretimine başladığı 4. nesil 64 katmanlı NAND yongalarıyla benzer düzeyde olduğu belirtiliyor.
 
Yongalar 4 milyar hücre içerirken geliştirilmiş devre tasarımı ve NAND yongalarla kontrolcü arasındaki aktarımda %20’lik artışı da beraberinde getiriyor. 256 Gb kapasiteye sahip çözümlerin firmanın üretim kapasitesinde %50’lik artış sağlayacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte WD, Toshiba, IMFT ve Samsung’un benzer çözümlerinin 64 katman içerdiğinin de altını çizelim.
 
 
Ek olarak ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Flash bellek zirvesiyle birlikte 72 katmanlı TLC yongaları hakkında daha fazla detaya kavuşacağız. Firmanın SSD’nin üç temel unsurunu üreten Samsung’la birlikte 2 firmadan biri olması sebebiyle üretim bandında daha sıkı bir entegrasyona sahip olduğunu da belirtelim. SK Hynix bunu 2012 yılında satın aldığı Link_A_Media Devices (LAMD)’a borçlu. Son olarak 72 katmanlı 3D NAND yongalarının kullanıldığı ilk SSD çözümlerinin yıl sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim