Anlık Bildirim

Safari yakında USB güvenlik anahtarlarını destekleyecek

Günümüzde kullanılan kullanıcı adı ve şifreler güvensiz hale geldikçe donanımsal çözümler geliştiriliyor. Apple'ın internet tarayıcısı Safari yakında USB güvenlik anahtarını desteklemeye başlayacak.
Teknoloji daha sofistike hale geldikçe bilgisayar korsanları için kullanılan yeni araçlara ihtiyaç duyulmaya başlandı. Şimdiye kadar hesaplarımızı korumak için kullanıcı adı ve şifre kombinasyonları yeterli olurdu. Ancak artık şirketler donanımsal çözümler geliştirmenin peşinde.

Donanımsal güvenlik önlemleri yaygınlaşıyor

Artık birçok platformda iki faktörlü kimlik doğrulama, biyometrik güvenlilk ve fiziksel USB güvenlik araçlarının kullanımını görmeye başladık. Bunun son örneğini de teknoloji devi Apple gerçekleştirecek. Şirket internet tarayıcısı Safari'de USB güvenlik anahtar desteğini test etmeye başladı.
Safari de kullanılacak USB güvenlik anahtarı teknolojisi, WebAuthentication API desteğiyle birlikte bu güvenlik anahtarını kullanan web sitelerinde oturum açma işlemini gerçekleştirecek. Daha önce Google'da da gördüğümüz bu donanımsal güvenlik önlemlerinin, önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaşacağını söylemek yanlış olmayacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim