Anlık Bildirim

Yarı iletken sektöründe artık çok önemli bir isim haline gelen Samsung, kendini geliştirmeye devam ediyor. İlk kez geçen yıl sonlarında 10nm üretim sürecine başlayan firma bu yıl sonlarında da ikinci nesline geçiyor.

Üretim süreçlerinde genelde ilk nesil biraz başlangıç tarzında oluyor. Verimlilik ve performans belirli bir seviyenin üzerinde çıkamıyor. Sonraki nesillerde ise artık verimlilik ve performans unsurlarının iyileştirildiğini görüyoruz.

10nm LPP süreci neler sunuyor?

10nm sürecinde de bu yaşanıyor. Exynos 8995 ve Snapdragon 835 yonga setlerinin 10nm sürecinde dökümünü yapan Samsung şimdi ikinci nesle geçiş yapıyor. 10nm LPP olarak adlandırılan yeni süreç öncekine göre aynı enerji tüketiminde yüzde 10 daha iyi performans ya da aynı performansta yüzde 15 daha az enerji tüketimi sağlıyor.

Samsung ilk nesildeki üretim teknolojilerini kullanacağı için maliyet konusunda bir artış yaşanmayacak ve gecikmeler de en aza indirilmiş olacak. Firmanın 10nm LPP sürecinde hacimli üretime başladığı belirtiliyor.

Bu açıklamalar bazı soru işaretlerini de gidermiş oluyor. Firmanın gelecek yıl 8nm sürecinde üretime başlayacağı gündeme gelmişti. Görülen o ki Exynos 9810 ve Snapdragon 845 yonga seti 10nm LPP sürecini kullanacak.

Samsung’un 7nm çalışmalarında yeterli verimliliği sağlayamadığı rapor ediliyor. Bu bakımdan 2018 yılında üretime geçmesi biraz zor gibi. Firma bunun yerine 8nm sürecini kullanacak ve 7nm için biraz daha zaman kazanacak.

Galaxy S9 serisinde 10nm sürecindeki Exynos 9810 yonga setinin kullanılması beklenirken Galaxy Note 9 modelinde 8nm sürecine geçiş görülebilir. 2019 yılında ise yani Galaxy S10 veya Galaxy Note 10 döneminde 7nm sürecini görebiliriz.

Diğer taraftan TSMC’nin 7nm sürecinde daha başarılı olduğu ifade ediliyor. Hatta Qualcomm’un 7nm süreci için TSMC’ye sıcak baktığı bir süre önce gündeme gelmişti. Bu bakımdan 2019 yılında TSMC daha erken 7nm sürecine geçiş yapabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2723 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 10nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim