Anlık Bildirim

Samsung, 4K ekranların akıllı telefonlarda yaygınlaşacağını düşünüyor

Uzun zamandır yatırımlar yapmasına rağmen, Samsung halen 4K çözünürlükte bir akıllı telefon geliştirmiş değil. Firma, sanal gerçeklik konsepti ile birlikte 4K ekranların yaygınlaşacağına inanıyor.

Henüz akıllı telefon pazarında, Sony Xperia Z5 Premium hariç 4K ekran çözünürlüğünü görebilmek mümkün değil. Samsung'un bu konuda çalışmaları olmasına rağmen, pazarın son durumunu göze alarak bir süre daha akıllı telefonlarında 4K çözünürlük kullanmayacağı gündeme gelmişti. Bununla birlikte firma, gelecekten umutlu.

Samsung teknoloji şefi Kyle Brown, gelecekte 4K ekranların yaygın kullanıma geçeceğini ve ürün gamında önemli bir role sahip olacağını ifade etti. Brown, şu anda akıllı telefon ekranlarındaki çözünürlük dikkat çekici bir fark oluşturmadığını ve kullanıcının da ekstra masraf yapma gereği duymadığını sözlerine ekledi.


Hali hazırda 2K ekranların amiral gemi modellerinde yaygın olarak kullanıldığını görüyoruz. Bununla birlikte, uzmanlar 2K ve Full HD çözünürlük arasındaki farkların bile son kullanıcı tarafından anlaşılamayacağını ifade ediyor. Sony Xperia Z5 Premium modeli de belirli uygulamalar hariç, ekran çözünürlüğünü Full HD seviyesine indirgiyor. Bunun en büyük sebebi, tam anlamıyla 4K içeriklerin henüz piyasada bulunmaması.

4K çözünürlüklerin ileride yaygınlaşmasını sağlayacak en önemli konu ise, sanal gerçeklik konsepti. Sanal gerçeklik gözlüklerinin, 4K çözünürlükteki ekranlar üzerinde en iyi tecrübeyi yaşatacağı düşünülüyor. Bu bakımdan, sanal gerçeklik konseptinin gelişmesine paralel olarak, 4K ekranların da akıllı telefonlarda yaygınlaşmasına şahit olacağız. Brown da, uygun zaman geldiğinde 4K ekran üretimine geçeceklerini dile getiriyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2883 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, 4k ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim