Anlık Bildirim

Samsung 7nm üretim çalışmalarını tamamladı: Snapdragon 855, 7nm fabrikasyon süreciyle üretilebilir

Samsung 7nm üretim süreci çalışmalarını beklenenden 6 ay önce tamamlayarak 5nm fabrikasyon süreci üzerinde çalışmalara başladı. Snapdragon 855'in 7nm üretim süreci ile geleceği ihtimalleri de güçlendi
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 7nm üretim sürecini planlanandan 6 ay önce tamamlayarak önümüzdeki yıl tanıtımı yapılacak amiral gemisi telefonlara güç vermesi beklenen Snapdragon 855 platformunun, 7nm fabrikasyon süreciyle üretileceği sinyallerini verdi. 7nm üretim sürecini tamamlayan Samsung, 5nm üretim teknolojisi için de kolları sıvadı. 

Nanometreler ile ifade edilen üretim süreci ne anlama geliyor?

Bir metrenin milyarda biri olarak ölçülen "nanometre" terimi, işlemcide yer alan milyarlarca transistör arası mesafeyi ifade ediyor. Yani 7nm üretim süreci ifadesi iki transistör arasındaki mesafeyi ifade etmekte ve bu aralık düştükçe yerleştirilebilir transistör sayısı da artıyor. Transistör sayısının artmasıyla birlikte işlemci performansı da bir üst kademeye taşınıyor. 
Nm miktarı küçüldükçe işlemcinin ortama yaydığı ısı seviyesinde ve enerji tüketiminde düşüş yaşanırken CPU'nun performansı da belirli ölçülerde artıyor. Durumu kabaca modelleyecek olursak daha az yol kateden akımın, hedefe ulaşma süresi kısalıyor ve buna bağlı olarak enerji tüketiminde düşüş yaşanırken akımın hedefe varma süresi kısaldığı için işlemci içi gecikme süresi de düşmüş oluyor. 
 
Samsung'un 7nm üretim süreci çalışmalarını tamamlayıp 5nm fabrikasyon süreci üzerinde çalışmalara başlamasıyla birlikte, teknoloji devinin en büyük rakibi olan Tayvanlı çip üreticisi TSMC ile arasındaki rekabet bir hayli kızışacağa benziyor, zira TSMC'nin de 5nm üretim süreci üzerinde çalıştığı biliniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim