Anlık Bildirim

Samsung, Alman kamera pazarından çıkıyor

Teknoloji sürekli gelişiyor ancak bir sektörde yaşanan gelişme diğer sektörü olumsuz etkileyebiliyor. Akıllı telefon kameralarında yaşanan atılımlar özellikle kompakt kamera segmentini ateşe attı.
Son yıllarda akıllı telefon kameralarının gelişmesi ve kompakt kameralar ile yarışır hale gelmesi, kamera pazarına da darbe vuruyor. Düşen talep nedeniyle Samsung, Alman kamera pazarından çıkma kararı aldı.

Almanya dünyanın en büyük kamera pazarlarından birisi olarak biliniyor. Samsung'un ifadelerine göre Almanya'da dijital kamera, video kaydedici ve aksesuar ürünlerine olan ilgi giderek azalmaya başladı. Buna karşı tedbir alma ihtiyacı hisseden Samsung da Alman kamera pazarından kademe kademe çıkmaya başlayacak.

Samsung bu kararın diğer pazarları ilgilendirmediğini belirtse de, otoriteler kısa vadede pek çok ülkenin kapsama alanına gireceğini düşünüyor. Bu konuda iki farklı görüş var. Birisi Samsung'un pazardan çekilerek bir süre izleme pozisyonunda kalacağını iddia ederken, diğeri ise Samsung'un tamamen kamera bölümünü elden çıkaracağını ifade ediyor.

Özellikle kompakt kameralarda olmak üzere kamera pazarında bir talep düşüşü söz konusu. Tüketicilerin akıllı telefonlarındaki kameraları yeterli bulması, eski kompakt kamerasını değiştirme ihtiyacı duymamasına neden oluyor. Sektördeki pek çok üretici satışlarında veya karlarında düşüş yaşıyor. Bu bakımdan Samsung'un pazardan tamamen çekilmesi kimseyi şaşırtmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim