Anlık Bildirim

Samsung, Apple'a 548 Milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti

Akıllı telefon sektöründe kıyasına rekabet eden iki teknoloji devi 2011 yılından beri patent ihlali davalarında da karşı karşıya geliyordu. Samsung ise tazminat ödemeyi kabul ederek davayı sonlandırdı
Samsung, Apple'a 548 Milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti
 
Mobil sektörün iki devi Samsung ve Apple arasındaki patent davaları yaklaşık 5 yıldır devam ediyor. Bir çok farklı mahkemede görülen davanın önümüzdeki günlerde Samsung tarafından ABD yüce mahkemesine götürülmesi bekleniyordu ancak Güney Koreli üretici farklı bir adım atarak uzlaşma yoluna gitti.
2011 yılında açılan dava için Apple'ın talep ettiği miktar 1 Milyar dolardı. İki şirket anlaşmak için bir araya geldiğinde sıkı bir pazarlığa girişti ve son olarak Samsung'un Apple'a 548.176.477 dolar ödemesi konusunda anlaşıldı. Kısaca 548 Milyon dolar olarak bahsedebileceğimiz tazminat davanın da sona ermiş olduğu anlamına geliyor. Ekstra bir cezaya maruz kalmaması için Samsung'un 2 Kasım 2016 tarihine kadar ödemeyi Apple'a göndermiş olması gerekiyor.

Apple'ın akıllı telefonlarında Samsung'a ait parçalar kullanması veya bazı parçalarını Güney Koreli şirkete ürettirmesi rekabetin çok farklı bir kısmını gözler önüne seriyor. Madalyonun diğer yüzünde ise sert eleştiriler, patent davaları ve karşı stratejiler rekabetin boyutunu farklı bir yere taşıyor. İki şirketin ilerleyen yıllarda benzer bir davayla karşı karşıya gelmesi de bir çok kullanıcı için sürpriz olmayacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5792 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tazminat davası, Mobil Teknolojiler ve
2 etiket daha Samsung Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim