Anlık Bildirim

Samsung Entrim 4D kulaklık ile sanal gerçeklik sinirlerinizde

Sanal gerçeklik gözlükleri, şimdilik sadece göze ve kulağa hitap ediyor olsa da, Samsung'un yeni teknolojisi ile artık sinirler yoluyla tüm vücudumuzda etkileşimi hissedebileceğiz.

Samsung'un son dönemde sanal gerçeklik konusundaki çalışmaları oldukça ilerlemiş durumda. Her ne kadar rakibi HTC gibi tam donanımlı bir kask geliştirmese de, aksesuar tarzındaki Gear VR son derece gelişmiş fonksiyonlara sahip. Samsung ayrıca uygulamalar ile çeşitli içeriklerin yanında, bir lunapark şirketi ve bir özel sinema salonu ile de sanal gerçeklik konusunda ortaklık yapıyor.

Entrim 4D


Firmanın çalışmaları sadece bununla da sınırlı değil. Şimdi, sanal gerçeklik ortamındaki etkileşimleri, elektrik yoluyla sinirlere iletebilen Entrim 4D adında yeni bir kulaklık modeli geliştirdi. Gear VR ile birlikte kullanılan kulaklık, Elektriksel İletim Dürtüleri - GVS adında bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, kulaklığın sünger kısmına entegre edilen elektrotlar üzerinden, sinirlere elektrikler gönderiyor. Bu sayede, kullanıcının sanal dünyadaki pek çok hareketi hissetmesi sağlanıyor.

Entrim 4D; biyomedikal uzmanlar ile yazılım ve donanım mühendislerinden oluşan kalabalık bir ekip tarafından geliştiriliyor. Şimdiye kadar 30 farklı hareket tanımlanmış ve 1500 kişi üzerinde denenmiş. Kullanıcılar yeni teknoloji ile; gidilen yönü, gidiş hızını ve daha pek çok olguyu hissedebiliyor. Sadece izlemekten ziyade, sinirler de hareketleri algıladığı için, sanal gerçeklik konseptinin yan etkileri olan baş dönmesi, mide bulanması gibi rahatsızlıklar en aza indiriliyor.


Ekip, yeni kulaklık için drone sensörlerinden hareket verilerini de entegre etmiş ve tam manasıyla bir uçuş hissiyatı sağlamış. İlerleyen dönemlerde, farklı yönlere yapılan dönüşlerin de kulaklık tarafından iletilmesi de amaçlanıyor. Bunun için, ekstra elektrotlar bulunan yeni bir Entrim 4D versiyonu geliştirilecek. Entrim 4D halen geliştirme aşamasında.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim