Anlık Bildirim

Samsung Exynos 8895, 4GHz hızlarına çıkabiliyor

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Samsung SLI bölümü, yeni Exynos yonga seti için pilot denemelere başlamış durumda. Detaylar haberimizde bulabilirsiniz.

Bu yılı, Samsung Exynos 8890 ve Snapdragon 820 yonga setinin kıyasıya mücadelesi ile geride bırakırken, gelecek yıl daha sıcak bir rekabet bizi bekliyor. Üretim tarafının büyük ortakları Samsung ve Qualcomm, mobil işlemci pazarında vites arttırıyor.

Bu yıl hem Exynos 8890 hem de Snapdragon 820 yonga setinde Samsung’un 14nm FinFET üretim sürecinin temel alındığını görmüştük. Gelecek yıl her iki firmanın da 10nm FinFET sürecine geçmesi bekleniyor. Bu kez, Exynos yonga seti biraz daha hızlı gibi duruyor.

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Samsung SLI bölümü, yeni Exynos yonga seti için pilot denemelere başlamış durumda. Exynos 8895 ismini alması beklenen yonga setinde, yine 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik çekirdek ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğinin yer alacağı ifade ediliyor.

Testlerde özelleştirilmiş çekirdekler 4GHz sınırına kadar çıkmayı başarmış. Cortex-A53 çekirdekleri ise 2.7GHz sınırına dayanmış. Yani sınırları zorlandığında, Exynos 8895 yonga seti rekor seviyede hız değerlerine ulaşabiliyor. Snapdragon 830 yonga setinin ise 3.6GHz sınırına kadar çıkabildiği belirtiliyor. Samsung bu kez, performans konusunda oldukça cömert davranmış. Elbette testlerde zorlanan en yüksek seviyelerin, mobil cihazlara sıra geldiğinde enerji tüketimi nedeniyle çok daha aşağı değerlere düşürüldüğünü hatırlatalım.

Exynos 8895 ve Snapdragon 830 yonga setinin aynı seviyede enerji tükettiği dile getiriliyor. Çekirdek seviyesinde yapılan optimizasyonların yanında, Samsung’un 10nm FinFET üretim teknolojisi, şartları eşit hale getirmiş. Bu bakımdan nihai sürümlerde belirlenecek saat frekansları da, aradaki performans farkını net bir şekilde görmemizi sağlayacak.

Samsung, Exynos 8890 yonga setini sadece kendi amiral gemi modellerinde kullanıyor. Bu bakımdan yıl sonuna kadar 50 milyon civarında bir satış rakamına ulaşması bekleniyor. Qualcomm ise, LG, HTC, Sony gibi devlerden pek de umduğunu bulamadı. Bu bakımdan Xiaomi, LeEco gibi Çinli üreticilerin satış rakamları, Snapdragon 820 yonga setinin gelir performansını da doğrudan etkileyecek. Gelecek yıl da, benzer bir manzaranın yaşanması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8334 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung exynos 8895 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim