Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 6 ile ilgili ilk bilgiler geldi

Galaxy S amiral gemi serisinden ziyade Galaxy Note serisinden hoşlananlar ve merakla bekleyenler için ilk bilgiler gelmeye başladı. Cihaz, kendisini farklılaştıracak özelliklere sahip olabilir.

Henüz Samsung'un yeni amiral gemi modeli serisi Galaxy S7 resmiyete kavuşmadı ancak şimdiden sonbahar aylarının yıldızı Galaxy Note 6 ile ilgili sızıntılar gelmeye başladı. Aslında Galaxy S7 modeline bakarak Galaxy Note 6 ile ilgili doğru tahminler yapmak mümkün. Bu bakımdan sızıntılara ihtiyaç kalmıyor. Yine de bir kaç önemli yenilik haberi var. 

IFA 2016 fuarında tanıtılması beklenen Galaxy Note 6 modelinde Snapdragon 820 ve Exynos 8890 yonga setlerinin kullanılması kesin gibi. Her ikisini de 14nm FinFET süreci ile Samsung üretiyor. Firma yıl sonuna doğru üçüncü aşama üretim sürecine geçeceğini açıklamıştı. Muhtemelen bu iki yonga seti yeni aşama ile üretilecek ve mevcut sürümlerden daha az enerji tüketen bir yapıda olacak. 

Ayrıca Galaxy S7 ile karşımıza çıkacak 12MP çözünürlüğünde BRITECELL kamera sensörü de yine Galaxy Note 6 modelinin en büyük sensör adayı durumunda. Pixel dizilimindeki optimizasyonla, daha fazla ışık alabilen sensör, karanlık ortamlarda en iyi sonucu vermeyi amaçlıyor. Ek olarak sensöre gelişmiş bir Super OIS Plus teknolojisinin destek olacağı ifade ediliyor. 


Ekran konusunda ise önemli bir yenilik söz konusu. 3 nesildir ekran boyutu değişmeyen Galaxy Note serisi, nihayet 5.8 inç ile bu yıl değişikliğe gidiyor. Panel ise Super AMOLED yerine Slim RGB AMOLED şeklinde bir teknoloji barındırıyor. Bunun ne olduğu şimdilik sır ancak yine çok ince, dokunmatik katmanı üzerinde barındıran ve canlı renkler sunan bir ekran olacaktır. Samsung'un Super AMOLED ekrandan daha düşük kalitede bir ekran kullanması düşünülemez. Akla gelen ilk ihtimal, elmas dizilimli Pen Tile çözümünün yerine RGB diziliminin getirilmesi. Bununla ilgili önümüzdeki aylarda daha net bilgiler ortaya çıkacaktır. 

Diğer bir ilginç iddia, RAM seviyesinin 6GB seviyesine çıkacak olması. Samsung, 1.5GB LPDDR4 paketlerinin seri üretimine başladığı için, 6GB LPDDR4 bellek kullanması son derece normal. Buradaki asıl soru 6GB RAM miktarına ne kadar ihtiyaç duyacağımız. Hali hazırda 4GB RAM bellekler ihtiyacı fazlasıyla görüyor. Bunun haricinde microSD desteği, 64GB/128GB UFS 2.0 destekli depolama belleği, 1024 baskı hassasiyet seviyeli S Pen yine beklenen özellikler arasında. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9069 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 5 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim