Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S II 1.2GHz'de çalışan işlemciyle gelecek

Samsung'un uzun süredir merakla beklenen akıllı telefon Galaxy S II için yeni bilgiler ortaya çıktı. 4.3-inç büyüklüğünde Super AMOLED Plus ekrana sahip olan telefon, Samsung tarafından geliştirilen ve 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisini kullanıyordu. ARM'ın Cortex-A9 mimarisini temel alan işlemciye yine bir ARM çözümü olan Mali 400 isimli grafik işlem birimi eşlik ediyor.

Samsung Estonya Ofisi'nin resmi Facebook hesabında yer alan yeni bir bilgiye göre Exynos 4210 işlemcisi 1.2GHz'de görev yapacak. Burası önemli zira 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisi, baz performans açısından güçlü bir yapı sergilirken başta HTC olmak üzere bazı firmaların, Qualcomm'un 1.2GHz ve üzeri hızlarda çalışan çift çekirdekli yeni nesil Snapdragon işlemcilerini kullanmayı planladığı biliniyor. Rekabet açısından iddialı olmayı planlayan Samsung'un şimdi olmasa bile yakın gelecekte çıkması muhtemel rakiplerine karşı hız arttırımına gitmiş olabileceği düşünülüyor.

Bu son gelişmeyle birlikte yeni bir durum ortaya çıktı. Bilindiği üzere Exynos 4210 işlemcisinin hacimli üretimi, ARM Cortex-A9 mimarisini temel alan diğer SoC yani yongada sistem platformlarına kıyasla çok daha geç başladı. İşte bu nedenden ötürü Samsung'un, gelen yoğun talebi karşılayabilmek adına Nvidia ile işbirliğine gideceğini ve bazı bögelere Galaxy S II'nin Tegra 2'li versiyonlarını yollayacağı daha önce doğruluk kazanmıştı. Exynos 4210 işlemcisinin 1.2GHz'e çıkartılmasıyla birlikte arada hissedilebilir performans farkı oluşmuş durumda zira Tegra 2 platformu 1GHz'de çalışıyor.

Ancak hatırlatmakta fayda var, Nvidia aynı zamanda Tegra 2 3D isimli bir platforma da sahip ve bu platform genel olarak Tegra 2'nin 1.2GHz'de çalışan yani saat hızı arttırılmış versiyonu olarak ta nitelendirilebilir. Öte taraftan Samsung'un Hindistan Ofisi'ne dayandırılan bir başka habere göre Galaxy S II'nin çıkışı Haziran ayına ertelenmiş olabilir ancak bizim kaynaklarımız şu an için, Mayıs olarak belirlenen lansman tarihinde bir değişiklik olmadığını belirtiyorlar. Anlaşıldığı üzere Samsung Galaxy S II tahminlerin üzerinde performans değerleri sunacak ancak 200MHz'lik artışın 1.4GHz'de çalışa Snapdragon işlemcili telefonlarda karşısında neler yapacağını ise zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16778 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim