Anlık Bildirim

"Samsung Galaxy S7 Edge'nin batarya performansı inanılmaz"

Samsung Galaxy S7 serisi ile ilgili en merak edilen konulardan birisi batarya performansı. Bir YouTube hesabı, Galaxy S7 Edge bataryasının ne kadar performanslı olduğunu takipçileri ile paylaştı.

Samsung'un yeni amiral gemi serisi Galaxy S7, 11 Mart itibariyle dünya genelinde satışa sunulacak ve en merak edilen konulardan birisi, batarya performansı da açığa çıkmış olacak. Bununla birlikte, seriye öncelikli olarak erişim imkanı bulan bazı kişiler, tecrübelerini paylaşmaya başladı.

YouTube'nin popüler teknoloji hesabı iTalkTech, hali hazırda Galaxy S7 Edge modelini inceliyor ve batarya performansı konusundaki tecrübelerini kanalında paylaşmış. Hesap, yaptığı denemeler sonunda iPhone 6S ve Galaxy S6 Edge modellerine göre inanılmaz bir batarya performansı ortaya çıktığını belirtiyor.

Denemeler


Yapılan denemelerde, yaklaşık 15 saat 17 dakika sonra bataryanın şarj durumu yüzde 8 seviyesine inmiş. Bu 15 saat içerisinde yaklaşık 6 saat ekran açık kalmış, kalan sürelerde ise her zaman açık özelliği kullanılmış. Ayrıca 2 saatlik bir Netflix filmi, sosyal ağlarda gezintiler, internette gezinti gibi pek çok zorlayıcı işlem de yapılmış.

Bu şartlar altında 15 saatlik kullanım süresine ulaşmak büyük bir başarı. Cihazda 3600mAh kapasiteli bir batarya mevcut ve hem Android tarafında hem de Samsung tarafında ultra güç tasarruf modları kullanılıyor. Yani standart bir kullanımda cihazın, 1.5 veya 2 günü rahatlıkla çıkarabileceği ifade ediliyor. Zaten Samsung'un yeni Galaxy A serisinde de 2 güne kadar kullanım süreleri elde ediliyordu ve bunun amiral gemisine de sunulacağı dile getiriliyordu.

Donanım


Galaxy S7 serisinde Samsung, Exynos 8890 veya Snapdragon 820 yonga setini bölgeye göre kullanıyor. Her iki yonga seti de 14nm FinFET süreci ile üretiliyor ancak bu kez üçüncü nesil söz konusu. Yani performansın yanında, enerji tüketiminde de önceki nesle göre yüzde 10-15 civarında bir tasarruf elde ediliyor. Depolama belleği kısmında UFS 2.0 teknolojisi, RAM tarafında da LPDDR4 teknolojisi enerji tasarrufuna etki ediyor. Bu da haliyle doğrudan batarya tüketimini kısıyor.

Galaxy S6 serisinde Samsung, batarya tüketimi konusunda önemli mesafe kaydetmiş ancak kapasite biraz düşük olunca kullanıcıya bu denli yansımamıştı. Muhtemelen Galaxy S7 modelindeki 3000mAh kapasiteli batarya da yakın sonuçlar verecektir. Bu yılın, batarya konusunda en başarılı serilerinden birisinin Galaxy S7 olacağına şüphe yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
46934 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s7 edge ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim