Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinde Sony IMX260 sensör kullanılıyor

Samsung Galaxy S7 tanıtımının rüzgarları devam ederken, iç donanım ile ilgili bilinmeyenler de bir bir ortaya çıkıyor. Isı borusundan sonra şimdi de arka kamera sensörünün kaynağı belli oldu.

Samsung Galaxy S7 serisinin bu yıl en dikkat çekici yönlerinden birisi, 12MP çözünürlüğündeki kamerasıydı. Herkes Samsung'un, ISOCELL adlı kamera teknolojisi üzerine eklemeler yaparak daha iyi bir hale getirdiğini düşünüyordu ancak çeşitli uygulamalarla yapılan testlerde, gerçek çok farklı çıktı.

Seride bu yıl, Sony'nin IMX260 sensörünün kullanıldığı belirtiliyor. 12MP çözünürlüğündeki sensör, f/1.7 diyafram aralığına sahip ve piksel büyüklüğü 1.4 mikron. Sensör büyüklüğü ise 1/2.5 inç. Daha büyük sensörler daha çok ışık alıyor ve karanlık ortamlarda en iyi performansı sunuyor.

IMX260 sensörü henüz piyasaya sürülüyor ve tahminler doğruysa ilk olarak Galaxy S7 serisinde kullanılacak. Sensörün yanında Samsung, OIS desteği ve faz algılamalı otomatik odaklama desteği ile güçlü bir sistem ortaya koymuş. Bunun yanında, Dual Pixel adında yeni bir teknoloji de sistemi en iyi hale getirmeye çalışıyor.

Dual Pixel, aslında faz algılamalı otomatik odaklama üzerinde çalışıyor. Faz algılamalı sistemde sensör, piksellerin fotodiyot yerleştirilmiş yüzde 10'unu kullanarak, nesnelerin yakınlığını hesap ediyor ve buna göre odaklama yapıyor. Dual Pixel teknolojisinde ise, piksellerin tamamında iki fotodiyot bulunuyor ve böylece yüzde 100'ü kullanılıyor. Yeni teknoloji, hareketli nesnelerde bile çok hızlı bir şekilde otomatik odaklama yapabiliyor. Dual Pixel ilk olarak Galaxy S7 serisinde kullanılmış.

Ses tarafında ise Samsung'un Lucky CS47L91 adında bir yonga kullandığı ortaya çıktı. Yonganın özel tasarlandığı ve en iyi ses kalitesini vermeyi amaçladığı tahmin ediliyor. Yonga ne tür farklılıklar sunuyor, bununla ilgili henüz resmi bir bilgi yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5582 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim