Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Tab beklentileri karşılayamıyor mu? Ürünlerin iade oranı %15 mi?

Apple firmasının iPad'i lanse ederek tablet pazarına yeni bir soluk getirmesi ve iPad'in piyasaya giriş yaptıktan yaklaşık 60 gün sonra 2 milyonluk satış seviyesine ulaşması üzerine, firmanın güçlü rakiplerinin bu alana göz dikmeye başladıkları söylenebilir. Güney Kore'nin teknoloji devlerinden Samsung, internet ortamındaki kısa süreli bir söylenti döneminin ardından 2010 yılının eylül ayında GT-P1000 Galaxy Tab'ı tanıttı ve ekim ayına doğru tabletini piyasaya sürdü.

iPad'in karşısına Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 2.2 ''Froyo'' sürümüyle çıkan ve şu anda ülkemizde de satılmakta olan sade tasarımlı Galaxy Tab, 1 GHz saat hızında çalışan ARM Cortex A8 işlemci, 512 MB RAM, PowerVR SGX 540 grafik birimi, dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz), HSDPA (7.2 Mbps), HSUPA (5.76 Mbps) desteği, 7.0 inç (~17.78 cm) boyutunda 600 x 1024 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekran, dokunmaya duyarlı kısayol tuşları, TouchWIZ 3.0 arayüzü, üç yönlü jiroskop, fotoğraf çekimi için 3.2 megapiksel çözünürlüğünde dijital kamera, otomatik odaklama, led flaş, 720 x 480 piksel çözünürlüğünde saniyede 30 kare video kaydı, Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantısı, Bluetooth 3.0, GPS, 16 GB / 32 GB dahili bellek seçenekleri, microSD kart girişi, 3.5 mm jak girişi, Full HD video oynatabilme, Adobe Flash 10.1 desteği ve 4000 mAh bataryasıyla teknoloji meraklılarına zengin bir özellik listesi sunuyordu.

Samsung yetkilileri, Galaxy Tab satışa sunulur sunulmaz piyasanın nabzını tutmaya başlamış; 1 ay içinde 1 milyon, 3 ay içinde ise 2 milyon satış barajının aşıldığını ifade etmişlerdi. Ancak öne sürülen satış miktarlarının farklı bir boyutu gözden kaçırılmıştı. Satılan 2 milyon Galaxy Tab, direkt nihai tüketiciyle mi buluşmuştu yoksa distribütörlere yapılan satıştan mı bahsediliyordu? Samsung'un önemli isimlerinden Lee Young-hee, geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda 2 milyon satışın distribütörlere yapıldığını doğruladı. Kaç tane Galaxy Tab'ın tüketiciler tarafından satın alındığına dair herhangi bir ''rakam'' ise verilmedi.

Son olarak New York Post'da geçen habere göre kasım ayından 16 Ocak'a kadar geçen süre içinde satılan Galaxy Tab'ların %15'i müşteriler tarafından iade edildi. Kıyaslamak için Apple iPad'in iade oranının %2 olduğu belirtilmekte. İade olayı ise pek çok kişi tarafından farklı değerlendiriliyor. Genel düşünce, Samsung'un tercih ettiği işletim sisteminin tabletler için uygun olmadığı. Bilindiği üzere Google, tabletler için daha sonradan Android 3.0 Honeycomb'u geliştirdi. Tony Berkman'a göre Galaxy Tab tüketiciler tarafından sevilmemiş olabilir. iSuppli analisti Rhoda Alexander ise sadece Samsung Galaxy Tab'da değil, piyasadaki Android tabletlerde pek çok sıkıntıların yaşandığını dile getiriyor.

Samsung Galaxy Tab beklentileri karşılayamıyor mu? Ürünlerin iade oranı %15 mi?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7716 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim