Anlık Bildirim

Samsung SSD sektörünü 2014 yılında da lider kapadı

Piyasa araştırma firması IHS geçtiğimiz yıla ait SSD satış raporlarını duyurdu. Samsung'un $3.99 milyarla birinci olduğu sıralamada onu ikinci olarak yarısı değerinde satış yapan $1.99 milyarla Intel,
Piyasa araştırma firması IHS geçtiğimiz yıla ait SSD satış raporlarını duyurdu. Samsung'un $3.99 milyarla birinci olduğu sıralamada onu ikinci olarak yarısı değerinde satış yapan $1.99 milyarla Intel, üçüncü olarak ise Intel'in az aşağısında $1.91 milyarla SanDisk takip etmekte.
Samsung SSD sektörünü 2014 yılında da lider kapadı
 
Samsung'un $3.99 milyarla %34 paya sahip bir şekilde birinci bulunduğu listede Intel cephesine baktığımızda önceki yıla oranla daha iyi bir yıl geçirerek %50'ye yakın artış sağlayan firma $1.99 milyarlık satış değeriyle rakibi SanDisk'i az bir farkla geride bırakarak %17 pazar payıyla ikinci sıraya yükselmiş durumda. 
Samsung'un bu başarısında en büyük etken olarak ise SSDlerinde kullandığı 3D VNAND teknolojisi gösteriliyor. SSDde yer alan NAND bellek çiplerinin üstüste konumlandırılarak kullanıldığı yöntem sayesinde rakiplerindeki gibi daha küçük üretim teknolojisine gerek kalmadan aynı alanda daha fazla depolama alanı elde edilebiliyor.
Önümüzdeki sene Samsung'un pazar payını biraz daha arttıracağını ön gören araştırma şirketi 2014 yılında gerçekleşen 83 milyon SSD satışının ise 2019 itibariyle 220 milyon seviyesine yükselmesini ön görüyor. Aynı dönemde HDD satışlarının 442 milyondan 389 milyona düşmesini bekleyen firma SSDlerin mekanik disklerin yerini alması için daha zamana ihtiyacı olduğunu gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5547 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, satış rakamları ve
3 etiket daha intel toshiba Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim