Anlık Bildirim

Samsung, bas-çek tipi kamera üretimini azaltıp aynasız modellerin üretimine yoğunlaşacak


Son dönemlerde kamera kalitesi yükselen akıllı telefonlar, bas-çek tipi kameralara olan talebi de doğrudan etkiliyor. Tüketicinin fonksiyonel kameraya sahip akıllı telefonlara yöneldiğini gören firmalar da strateji değişikliğine gidiyor.

Bas-çek dijital kameraları ile pazarda önemli bir yere sahip Samsung da strateji değişikliği planlayan firmalardan. Wall Street Journal'ın haberine göre Samsung'un Çin'deki esas kamera üretim tesisleri, üretim hacmini düşük fiyatlı kompakt kameralardan, aynasız kameralara çevirmiş durumda.

Samsung görüntüleme müdürü Han Myoung-sup da, giriş seviyesi kompakt dijital kameralara olan talebin giderek azaldığının altını çiziyor. Samsung, başlangıç seviyesi 700$ civarında olan değiştirilebilir lenslere sahip (ILC) aynasız modellerin üretimini artırarak kar marjını yükseltmeyi hedefliyor. Bu rakam bas-çek kameraların yaklaşık iki katı civarında.

Bunun yanında IDC analizleri bu yıl aynasız kameralara olan talebin yüzde 60 civarında artacağını gösteriyor. Segmente zamanında yapılan yatırım sonraki dönemde etkisini fazlasıyla gösterecektir.

Ayrıca Samsung'un bu alanda yapacağı önemli indirimler de yine son kullanıcıya yarayacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim