Anlık Bildirim

Samsung, dünyanın dördüncü büyük yongaseti üreticisi oldu

Yonga üretimi denince akla TSMC ve Samsung rekabeti geliyor. Her iki firma da en son teknolojilere en büyük yatırımları yapıyor ancak TSMC büyük bir fark atmış durumda.

Yarıiletken alanında son yıllarda yaptığı devasa yatırımlar sayesinde büyük başarılara imza atan Samsung, hem kendisi için yonga üretiyor hem de müşterilerine tedarik yapıyor. Bu sayede, dünyanın en büyükleri arasına girmeyi başardı.

Yarıiletken satışları konusunda lider Intel’i zorlamaya başlayan Samsung; Gartner ve IC Insights raporlarına göre yonga dökümü konusunda ise dünyanın dördüncü büyük firması oldu. Lider ise tanıdık bir firma.

Her elektronik cihazda mutlaka bir yonga bulunduğu için, döküm konusu büyük önem taşıyor ve çok büyük gelirler elde edilebiliyor. Samsung, döküm kapasitesi ile lider bir firma ancak bunun tamamını ihalelere yansıtamadığı için yükseliş sınırlı kalıyor.

2015 yılı raporlarına göre, döküm pazarında 20 milyar dolar civarında gelir elde eden TSMC lider durumda ve pazar payı yüzde 54.3 civarında seyrediyor. İkinci sırada IBM’in döküm tesislerini satın alan GlobalFoundries geliyor. Aslında Samsung’dan küçük olan GF, son satın alım nedeniyle ortağını geride bıraktı.

Tayvanlı UMC üçüncü sırayı alırken, 3.4 milyar dolar satış ve yüzde 5.3 pazar payı ile Samsung da dördüncü sıraya yerleşiyor. Bu anlamda TSMC’nin Samsung’a büyük bir fark attığını söyleyebiliriz ve uzun zaman da liderliği kaptıracak gibi görünmüyor.

Son dönemde dökümcüler arasında üretim teknolojileri açısından önemli bir rekabet yaşanıyor. Samsung ve GlobalFoundries daha verimli 14nm üretim sürecine geçiş yaparken, TSMC ise 16nm sürecini geliştirmeyi sürdürüyor. Gelecek yıl başlarında 10nm mimarisine geçiş yapılması beklenirken, yeni ihaleler ve satışlar da buna göre şekillenecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6152 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, tsmc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim