Anlık Bildirim

Samsung geçen yılın son çeyreğini düşüşle kapattı

Samsung geçen yılın son çeyreğini düşüşle kapattı

Özellikle HTC'nin gerilemeye başladığı 2011 yılı sonlarında ipleri eline alan Samsung, rekor Galaxy S ve Note serisi satışlarla akıllı telefon pazarında liderliğe oturmuştu ve art arda dikkat çekici gelir tabloları açıklamaya başlamıştı. 

Ancak geçen yılın ilk çeyreğinde başlayan tökezleme tüm yılı etkisi altına aldı. Gelirlerin büyük çoğunluğu mobil bölümden geldiği için holdingin genelinde de düşüş sözkonusu. Üç yıldan beri Samsung yıl bazında sürekli artış yaşıyordu. 

Firma geçen ay yıl bazında düşüş beklediğine dair açıklamalar yaptığı için ekonomi uzmanları da analizlerini bu yönde revize etmişti. Bu bakımdan Samsung'un tablosu büyük bir sürprize neden olmadı. Ancak düşüşte de bir yavaşlama olduğu belirtiliyor. 

Firmanın geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir 49 milyar dolar civarında oldu. Düşüş yüzde 11 civarında gerçekleşti. Faaliyet karı ise 4.9 milyar dolar ile yüzde 36 civarında düşüş kaydetti. Net kar da ise yüzde 27 düşüş görüldü.

Mobil bölüm son çeyrekte yaklaşık 1.8 milyar dolar gelir elde etti. Önceki çeyrekte bu rakam 1.6 milyar dolar, önceki yıl aynı dönemde ise 5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Toplamda 95 milyon mobil telefon satan Samsung en büyük katkıyı Galaxy Note 4 modelinden gördü. Firma en büyük düşüşü 8 puan ile Çin'de yaşadı ve Xiaomi, Apple gibi rakiplerine boyun eğmek zorunda kaldı.

Samsung yeni dönemde tasarım ve materyal konusunda farklılaşmaya çalışarak yeni serileri pazara adapte etmeye çalışacak. Firmanın bu yıl pazarda nasıl bir grafik izleyeceği ise bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim