Anlık Bildirim

Samsung gelecek yıl Exynos yongasetlerinde HSA standardını benimseyecek

AMD tarafından temelleri atılan ve pek çok yarıiletken üreticisinin kendi tarafında çalışmalar yürüttüğü heterojen sistem mimarisi - HSA, gelecek yıl itibariyle Samsung'un Exynos yongasetlerinde de yer almaya başlıyor. 

Heterojen sistem mimarisi - HSA, bir yongada işlemci çekirdeklerinin ve grafik çekirdeklerinin aynı bus ve belleği kullanarak iş yüklerini paylaşması ve böylece işlemciye daha az yük bindirerek sistemin akıcı çalışmasını amaçlıyor. Örneğin görüntüleri işleme konusunda devreye giren grafik birimi işlemcinin yükünü bu noktada hafifletmiş oluyor. 

Firmadan sızdırılan yeni bir yol haritasına göre Samsung en erken gelecek yıl Exynos yongasetlerinde HSA standardını kullanmaya başlayacak. Bu noktada ARM'ın da çalışmaları var ve Samsung muhtemelen bu süreci bekliyor. HSA uyumlu Cortex çekirdekleri ve Mali grafik birimi sayesinde Exynos yongasetleri daha akıcı ve daha enerji tasarruflu olarak çalışabilecek. 

Samsung'un 2017 yılından itibaren ise kendi grafik birimine geçiş yapacağı görülüyor. Uzun süredir Samsung'un bir grafik birimi üzerinde çalıştığı gündeme geliyor ancak Samsung ne tür patentler kullanacak veya şirket satın alımları mı yapacak şimdilik belirsiz. 

Samsung'un en azından bu yıl kendi özelleştirilmiş Exynos işlemcisini görmeyi umut ediyorduk ancak bu pek mümkün görünmüyor. Gelecek yıl da firmanın Snapdragon 820 ve Cortex-A72 tabanlı Exynos 8890 yongasetine yer vereceği iddiaları mevcut. Bu bakımdan 2017 yılında kendi grafik birimi ile kendi özelleştirilmiş işlemcisi karşımıza çıkabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim