Anlık Bildirim

Samsung kan akışınızdan sizi tanıyacak

Samsung, biyometrik güvenlik seçeneklerini genişletiyor. Şirket son olarak kan akışından kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirebilen bir sistemin patentini aldı. İşte detaylar:
Üreticiler, kimlik doğrulama yöntemlerini çeşitlendiriyor. En son "Kardiyak tarama" olarak adlandırılan yöntem ile birlikte sistem, kullanıcısının kalbini tanıyıp kimlik doğrulama işlemini başarıyla gerçekleştirebildi. Şimdi ise Samsung, kan akışından kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirebilen yeni bir patent aldı.
Samsung'un almış olduğu patent, sistemin nasıl çalıştığıyla ilgili detayları da gün yüzüne çıkarıyor. Telefon, tablet, bilgisayar vb. elektronik cihazlara konumlandırılan bu sensör; kullanıcının kan akışını analiz ederek kimlik doğrulama işlemini başarıyla gerçekleştirebiliyor. Bu işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz içinse parmağınızı ilgili sensöre okutmanız yeterli. Samsung'un geliştirmiş olduğu bu kimlik doğrulama yöntemini ilerleyen zamanlarda yeni cep telefonu modellerinde kullanması bekleniyor.

Bu Yöntem Ne Kadar Güvenli?

Samsung; halihazırda telefonlarında parmak izi tarayıcı, iris tarayıcı ve yüz tanıma gibi güvenlik seçeneklerine yer veriyor. Nasıl ki her kişinin kendine has parmak izi ve irisi varsa her kişinin kendine özel bir kan akışı da vardır. Dolayısıyla Samsung'un geliştirmiş olduğu bu güvenlik seçeneği en az diğerleri kadar güvenli.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim