Anlık Bildirim

Samsung kötü gidişe dur diyemiyor

Samsung kötü gidişe dur diyemiyor

En parlak günlerini geçirdiği 2012-2013 yıllarından sonra 2014 yılı başlarında duraklama dönemine giren Samsung, o tarihten itibaren akıllı telefon satışlarında düşüş yaşamaya başladı. Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 modellerinden de istediği verimi alamayan Samsung'un 2014 karnesi hiç de iç açıcı değil.

Firmanın 2014 yılı son çeyrek ön inceleme raporuna göre satışlarda bir önceki yıl aynı döneme göre 10 milyar dolar, faaliyet karında ise 4 milyar dolar düşüş yaşandı. Net kar ise yüzde 37 oranında düşüş gösterdi. Toplam satış gelirinin 47 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği Samsung, yıl bazında yüzde 12 kayıp yaşadı. Bu süreçte akıllı telefon satışları da geriledi. 

Analizlere göre geçen yıl son çeyrekte akıllı telefon satışlarının düşmesi ancak pazarlamaya ayrılan bütçenin yukarıda seyretmesi düşen karın en büyük sebebi. Üst seviyede iPhone modellerine karşı rekabet edemeyen Samsung, alt seviyede de Xiaomi gibi rakiplerine alan vermeye başladı. 

Bununla birlikte firmanın yarı iletken bölümü iyi işler çıkarmaya devam ediyor. Pek çoğu rakip mobil cihazlarda olmak üzere işlemci, RAM bellek, depolama belleği gibi ürünleri tedarik eden Samsung'un bu sayede faaliyet karını daha fazla düşmekten koruduğu belirtiliyor. Firmanın yarı iletken bölümü yıl bazında yüzde 35 civarında büyüme yaşadı. 

Firmanın zirvede seyreden hisse senetleri de 2013 sonundan itibaren düşüş gösteriyor. Firma borsada yüzde 15 erimiş durumda. Bu yıl için ise akıllı telefon sayısında kesintiye giderek maliyetleri kurtarma stratejisi uygulanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1079 kez okundu.
78 kişi, toplam 81 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim