Anlık Bildirim

Samsung'dan Çin lansmanlarına katılanlara cep harçlığı

Genelde teknoloji devlerinin ürün lansmanları büyük ilgi görür ve sayısız basın mensubu veya ilgi duyan tüketiciler lansmanlara katılmak için sıraya girer. Ancak Samsung gelen insan sayısını az görmüş ki ilginç kampanyalar gerçekleştirmiş. 

Çin'den gelen haberlere göre geçen Cuma günü Galaxy S6 serisinin ülke lansmanında ücretli katılımcılar tuttu. 1000 kişilik katılımın olduğu lansmana yaklaşık 500 kişi Samsung tarafından harçlığı ödenmek suretiyle sokuldu.

Sahte katılımcılar genelde 30 yaş altındaydı ve bu hizmet karşılığında 4.8$ harçlığı cebe indirdi. Ayrıca yanında bir arkadaşını daha getirenler 3.2$ ekstra ödeme daha aldı. Rakamlar küçük gibi görünse de aylık 150$-200$ maaşların konuşulduğu Çin için bir iki günlük geçimi sağlayabilirsiniz.

Bunun yanında birkaç zorunluluk daha vardı. Katılımcılar Galaxy S6 modelleri ile çektikleri fotoğrafları WeChat üzerinden paylaşmak ve Samsung Galaxy Baidu sayfasını beğenmek zorundaydı. Pek çok katılımcının iPhone cihazları ile fotoğraf çektiği görüldü. 

Elbette lansman zamanı bu kadar etkileşim dikkatleri Galaxy S6 serisinin üzerine çekilmesine neden olmuştur. Ancak Samsung'un bu tarz hareketlere ihtiyacı var mı tartışılır. Daha önce de farklı üreticilerin para ödeyerek ürün sayfalarına yorum yaptırdıkları gündeme gelmişti. 

Akıllı telefon pazarında Çin büyük önem taşıyor. Çin pazarında yükselişe geçen firmalar global pazarda da bundan faydalanıyor. Xiaomi buna en büyük örnek. Samsung'un bir süredir pazarda kan kaybettiği ortada. Ancak paralı etkileşimlerle bu kanı geri alabilir mi bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3644 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim