Anlık Bildirim

Samsung'dan Galaxy Note 7'lere %60 şarj sınırlaması

Samsung'un bir güncelleme yayınlayarak aşırı ısınma problemi nedeniyle geri çağırma kararı aldığı Note 7'lerin şarjını %60'la sınırlayacağı bildiriliyor. Böylece değişim öncesi kazalar önlenebilecek.
Samsung pilden kaynaklanan aşırı ısınma nedeniyle tutuşma tehlikesi olan 2.5 milyon Galaxy Note 7 marka akıllı telefonu kapsayan küresel geri çağırma programını açıklayalı neredeyse iki hafta oldu. Yalnızca ABD'de 70'i aşkın vaka yaşanmasının ardından Samsung özür temalı reklamlar yayınlamaya başlatmak niyetinde. YonhapNews kaynaklı habere göre Samsung, Galaxy Note 7 ile ilgili devam eden küresel geri çağırma için basın kanalıyla özür reklamlarına başlayacak.
Habere göre Samsung'un reklamları "Müşterilerimize rahatsızlık ve endişe verdiğimiz için özür dileriz. Tüm Samsung çalışanları olarak sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde bir bir ifade içerecek. Şirketin bu reklamları ne zaman yayınlamaya başlayacağı ise henüz bilinmiyor. Öte yandan Samsung Kanada, tüketici güvenliğinden sorumlu devlet kurumu Health Canada işbirliği ile ülkede satılan Galaxy Note 7 cihazları değiştirmeye başlamış durumda.

Samsung, Galaxy Note 7 cihazların pil şarjını %60'la sınırlayabilir

Raporda ayrıca Samsung'un bir OTA güncellemesi ile Galaxy Note 7 akıllı telefonların şarj kapasitesini %60'la kısıtlayabileceğinden bahsediliyor. Bu tedbirle birlikte Note 7'ler değiştirilene kadar meydana gelebilecek muhtemel sıkıntıların önüne geçilmesi hedeflenirken telefonların ısınma ve alev alma problemleri önlenebilecek.
Samsung ayrıca kullanıcıların Galaxy Note 7 IMEI numarasıyla kendi cihazlarının da etkilenen akıllı telefonlar listesinde olup olmadığını kontrol edebilecekleri yeni bir web sayfası kullanıma sundu. Kullanıcılara sunulacak yeni ve güvenli Galaxy Note 7'ler beyaz daire içerisinde mavi renkli S harfinin yer aldığı bir kutu içerisinde gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10996 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim