Anlık Bildirim

Samsung’dan bölünmeye yeşil ışık

Uzun süredir gündemde olan Samsung’un iki farklı iştirake bölünmesi konusu gerçeğe dönüşebilir. Firmanın açıklamaları kapalı kapılar ardında bir hareketlilik olduğunu gösteriyor.

Uzun süredir gündemde olan ve özellikle bu hafta içerisinde yoğun bir şekilde öne çıkan Samsung’un iki farklı iştirake bölünme iddiaları netlik kazanmaya başladı. Samsung’un açıklamaları firma içerisinde ciddi bir hazırlığın olduğunu gösteriyor.

Tarihindeki En Önemli Hamle

Aslında Samsung’un bölünme iddiaları yılın başına kadar gidiyor. Dev bir holding haline gelmesi ve başarılı operasyonların tek çatı altında kalması markanın asıl değerinin beklentilerin altında kalmasına neden oluyor. Yatırımcılar da bu konuya sık sık vurgu yapıyordu.

Son olarak yatırım firması Elliott Associates, Samsung yönetim kuruluna bir mektup yazarak holdingin yönetim ve operasyon şeklinde iki iştirak haline gelmesini tavsiye etti. Böylece olması gerekenin yüzde 70 daha altında seyreden marka değeri de revize edilmiş olacak. Ayrıca nakit birikiminden 25 milyar doların hisse senedi sahiplerine temettü olarak dağıtılmasını da istedi.

Samsung mektuba yönelik olarak yaptığı açıklamada, mevcut nakit birikimini 56-60 milyar dolar arasında tutmayı planladığını belirtti. Ayrıca bu nakit birikiminin önemli hamleler yapmak ve zorlu şartlara karşı koymak için yeterli imkanı sunduğunun da altını çizdi.

Yani Samsung olası bir şirket bölünmesi için elinde yeteri kadar sermaye ve nakit birikimi olduğunu dolaylı yoldan ifade ediyor. Özellikle Lee ailesinin holdingi daha kolay yönetmesi için bölünme planlarına sıcak baktığı da gelen bilgiler arasındaydı. Elbette şirket içi görüşmeler nasıl sonuçlanacak bilinmiyor ancak henüz herhangi bir danışman veya finans yönetim firması atanmadığı için halen harekete geçilmiş değil.

Diğer taraftan Samsung’un hali hazırda 70 milyar dolar civarında nakit birikimi olduğu biliniyor. Son açıklama ile 10 milyar dolar civarında bir azalma beklentisi olduğu net bir şekilde ortada. Bu da, Galaxy Note 7 sonrası oluşacak büyük faaliyet zararı, modellerin imhası için gereken masraflar ve üretim tesislerine yapılan harcamaların nakit birikimini azaltacağını gösteriyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim