Anlık Bildirim

Samsung'un akıllı sanal asistanı Bixby'nin arayüzü artık Türkçe!

Samsung akıllı asistanı Bixby'i sonunda dünya çapında kullanıcıların deneyimine sundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu 200'ün üzerinde ülkede aktif olan Bixby'nin arayüzü artık Türkçe.
Samsung, Galaxy S8 lansmanında tanıttığı sanal asistanı Bixby'i globalanlamda kullanıcılara ulaştırmada çeşitli sıkıntılar yaşamıştı. Ancak Samsung, Galaxy Note 8'in tanıtımına bir gün kala bu sorunun üstesinden gelmişe benziyor. Bixby şu an İngiltere, Avustralya, Kanada ,Güney Afrika ve Türkiye de dahil olmak üzere 200'den fazla ülkede erişilebilir durumda. Ancak Bixby Voice, şimdilik ABD ve Güney Kore'de etkin bir şekilde kullanılıyor.  
Bixby, basit bir ses asistanının ötesinde bir asistan. Samsung, Bixby'nin daha kolay ve sezgisel çalışabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Bixby, kullanıcısının isteklerini zamanla öğrenip daha sezgisel bir şekilde çalışma olanağı buluyor. Bixby, çapraz uygulama komutlarınızı anlar ve derine entegrasyon sayesinde, halihazırda ekranda yaptıklarınızı kesintiye uğratmadan çalıştırabiliyor. Örneğin Facebook'ta gezinirken ekran parlaklığını Bixby'e seslenerek azaltabilirsiniz. Bixby ile birlikte kullanıcılar özel sesli komutlar da oluşturabilir. Örneğin bir alarmı ayarlamak ve rahatsız etme modunu aktif etmek için kısaca 'iyi geceler' diyebilirsiniz. 
Samsung Bixby desteğini ilerleyen dönemlerde diğer telefonlarınada sunmayı planlıyor. Samsung, yakın zamanda Bixby destekli akıllı hoparlörünü tanıtmıştı şimdi ise çok daha çesitli akıllı cihazlar üstünde çalışıyor. Bixby'nin global anlamda yayılmasına rağmen Bixby Voice'in şimdilik İngilizce ve Korece çalıştığını hatırlatalım. Her ne kadar Bixby Voice'de Türkçe dil desteği olmasada Bixby asistan arayüzünün Türkçe olması hayli sevindirici. İngiliz ve Kore dilleri dışındaki kullanıcıların ise bir süre beklemesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
97813 kez okundu.
16 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, sanal asistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim