Anlık Bildirim

Samsung'un mesajlaşma uygulaması resimlerinizi izinsiz paylaşıyor!

Samsung'un mesajlar uygulaması adeta kaosa neden oldu. Kritik bir güvenlik açığı, Samsung marka telefon kullanıcılarının galerisindeki verileri SMS aracılığıyla yabancı kişilere izinsiz gönderiyor.
Samsung yeni bir skandalla gündeme geldi. Bazı kullanıcılar cihazlarının galerisindeki fotoğrafların izinsiz bir şekilde üçüncü kişilerle paylaşıldığını bildiriyor. Olaydan etkilenen Samsung kullanıcıları, Reddit ve Samsung'un destek forumlarından dert yakınırken, bir kullanıcı tüm fotoğraflarının kendiliğinden kız arkadaşına gönderildiğini söyledi. 

Güvenlik açığı felakete sebebiyet verebilir

Raporlara göre, film rulonuzdaki içerikler telefonun kendi mesajlar uygulaması üzerinden SMS şeklinde kullanıcın telefon rehberinde kayıtlı olan kişilere rastgele gönderiliyor. Forumlarda Galaxy S9 ve S9+ cihazlarının bu güvenlik açığından etkilendiği belirtilirken, vahim olaydan hangi telefon modellerinin etkilendiği tam anlamıyla bilinmemekle birlikte olayın kaç kişinin başına geldiği de bilinmiyor. 
Hatanın kaynağı henüz doğrulanmamış olmakla birlikte, güvenlik açığının Samsung mesajlar uygulaması ve T-Mobile dahil olmak üzere taşıyıcılar üzerinde kullanıma sunulan daha iyi medya paylaşımı, yazım göstergeleri ve okundu bilgisi gibi yeni özellikleri bünyesinde bulunduran son RCS (Gelişmiş İletişim Servisleri) profili güncellemeleri arasındaki etkileşimden kaynaklandığı tahmin ediliyor. 
T-Mobile, sorunun kendileriyle alakadar olmadığını ifade ederken, Samsung tarafı ise olaydan etkilenen kullanıcılarının kendileriyle iletişime geçmeleri konusunda çağrıda bulundu.  
Samsung markalı telefon kullanıcıları, kişisel fotoğraflarının istemedikleri kişilerle paylaşılmasından endişe duyarken, alternatif birkaç yolla benzer bir olayın yaşanmasının önüne geçebilmek mümkün. 
Birincisi telefonunuzun uygulama ayarlarına gidip Samsung mesajlar uygulamasının verilerinize ulaşmasına izin veren depolama ayarlarını kapatabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise Samsung problemi giderene kadar başka bir mesajlaşma uygulaması kullanmak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6576 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, güvenlik açığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim