Anlık Bildirim

Seagate 2018'de 16TB'lık sabit disk üretmeyi planlıyor

Dünyanın önde gelen hard disk üreticilerinden Seagate, kulanıcıların depolama sıkıntılarını önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi düşündüğü 16TB kapasiteli sabit diskle çözmeyi planlıyor.
Ne kadar sabit disk alanına sahip olursak olalım filmler, fotoğraflar, videolar, uygulamalar ve yedeklerimiz nedeniyle bu asla yeterli gelmiyor. Ancak Seagate, depolama sıkıntılarını önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir 16TB sabit disk ile çözebilir.
Şirket, gelir konferansı sırasında 2018 ve sonrasında geleneksel mekanik 3,5 inç SATA disk sürücülerinin boyutlarını agresif şekilde arttırmayı planladıklarını açıkladı. Bu da önümüzdeki yılın sonundan önce 16TB sürücülere kavuşabileceğimiz anlamına geliyor. Seagate'in en büyük sabit disk sürücüsünün 10TB kapasiteli olduğunu, şirketin ayrıca 12TB'lık helyum tabanlı sabit sürücüsünü de test etmeye başladığını belirtelim.
Birçok dizüstü bilgisayar artık daha düşük kapasitelerde katı hal sürücüleriyle (SSD'ler) birlikte gelirken, Seagate CEO'su Steve Luczo, eski moda dönen disk çeşitleriyle ilgili özellikle de PC'lerinde daha fazla depolama alanı elde etmek isteyen kullanıcıların ciddi bir talebi olduğunu söylüyor.
Henüz bu sürücülerin ne kadara mal olacağına dair bir haber yok, muhtemelen pahalı olacak ancak disk fiyatları genel olarak düşmeye devam ediyor. Seagate mutlaka 16 TB'a gücü yetmeyenler için 12 TB veya 14 TB sürümünü de satışa sunacaktır. Seagate'in birim satışlarında geçen yıl %10 oranında bir düşüş olmasına karşın Luczo, şirketin daha yüksek kapasitelerde daha az disk üretiminde büyüme potansiyeli gördüğünü söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3505 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
seagate, depolama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim