Anlık Bildirim

Google Pixel 2 piyasaya damga vurmaya geliyor

Google, akıllı telefonlarda kullanılan en iyi arka kamera lenslerine sahip Pixel serisinin devamı için büyük bir titizlikle çalışıyor. İşte yeni Pixel 2'nin tüm detayları...
Hatırlayacağınız gibi Google Pixel ve Pixel XL, 20 Ekim 2016'da piyasaya sürülmüştü. Google'ın Pixel akıllı telefon serisinin devamına ilişkin söylentiler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Önceki raporlarda Pixel 2'nin su geçirmez bir tasarıma sahip olma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyordu. Yeni bilgilere göre Google, Pixel 2 için kamera ve CPU olmak üzere iki bileşene odaklanacak.
Pixel ve Pixel XL'in arka kamera lensleri eleştirmenlerden övgü toplamış ve hatta DxOMark, akıllı telefonların şimdiye kadarki en iyi arka kameraya sahip olduklarını belirtmişti. Google'ın sadece birkaç ay önce "en iyi" olarak derecelendirilen bir kamerada çok fazla değişiklik veya iyileştirme yapmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Pixel XL, bir akıllı telefondaki en iyi kameralardan birine sahip ancak Google, düşük ışıklı fotoğraf özelliklerinde önemli geliştirmeler yaparak bunun ötesine geçmek istiyor. Buna ek olarak, Google'a yakın kaynaklar, şirketin kameradaki megapiksel sayısını artırmayacağını, bunun yerine "ekstra özelliklere" odaklanacağını söylüyor.
Öte yandan Pixel 2 için, Qualcomm Snapdragon (muhtemelen Snapdragon 835) ve Samsung'un Exynos yonga seti olmak üzere iki farklı yonga seti tartışılıyor. Donanımsal açıdan bakıldığında Google, çeşitli prototipleri test eden iki yonga seti üreticisi ile işbirliği yapıyor. MediaTek, bir noktada Google'ın ortakları arasında yer almıştı ancak artık bu şirketin yonga setlerinin kullanılmayacağı belirtiliyor.
Geliştirilmiş yonga seti nedeniyle, Pixel 2'nin fiyatı mevcut modelden biraz daha yüksek olacak. Kaynaklar, önümüzdeki amiral gemisinin, şimdikinden 50$ daha pahalı olacağı görüşündeler.

Daha ucuz Pixel telefon Android One programının yerini alabilir mi?

Google, muhtemelen amiral gemisinin yanında piyasaya sunulacak daha düşük özelliklere sahip ikinci bir Pixel 2 akıllı telefon çıkaracak. Bu model ise Pixel 2B olarak adlandırılacak ve "farklı pazarlara yönelik" olacak.
Google'ın bu yıl çok daha ucuz bir Pixel telefon çıkarmasının nedeni, kitleyi genişletmek ve "Google deneyimini ve Google Telefonunu gelişmekte olan ülkelere sunmak". Şirket şu anda bunu Android One programıyla yapmaya çalışıyor.
Bütçe dostu Pixel 2 akıllı telefon normal modele kıyasla önemli ölçüde daha ucuz olacak ancak Google piyasaya sürüp sürmeme konusunda henüz karar vermiş değil. Kaynaktan sağlanan son bilgiye göre Google "bir test cihazı için özel bir yonga seti" geliştirmiş durumda. Ancak bunu Pixel 2'de kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11697 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim