Anlık Bildirim

Snapdragon 820 yongaseti 10nm sürecine geçebilir

Son iki yıldır özellikle mobil yongaseti tasarımlarında üretim süreçleri büyük önem kazandı ve devasa yatırımlar almaya başladı. Tasarımcıların ve dökümcülerin rekabetine sahne olan üretim süreçlerinin geliştirilmesi son kullanıcıya avantaj olarak yansıyor. 

Yongaseti tarafında Samsung Exynos 7420 ve Apple A9 yongasetleri 14nm ile 16nm üretim sürecine sahipken, döküm tarafında Samsung tesisleri 14nm, TSMC tesisleri de 16nm süreci ile üretime başlamış durumda. 

Bu yıl dökümcülerin mevcut üretim teknolojileri ile yoluna devam edeceği tahmin ediliyor. Gelecek yıl ise 10nm sürecine geçişi görmek mümkün olacak. Samsung bu yıl sonunda 10nm FinFET teknolojisinin örneklenmesine başlayacağını duyurmuştu. İşler yolunda giderse firma gelecek yılın ikinci yarısında hacimli üretime başlayacak. 

Çin'den gelen dedikodular Qualcomm'un Snapdragon 820 yongasetinde 10nm sürecine geçiş yapmak istediği yönünde. Firmanın Snapdragon 820 yongasetini 14nm FinFET süreci ile Samsung'a ürettireceği bir süredir dile getiriliyor. Gelecek yılın başlarında sahneye çıkacak olan Snapdragon 820'nin yıl sonlarına doğru gelecek revizyonlarında ise 10nm FinFET teknolojisi kullanılacak. 

Yongasetinin üretim teknolojisinin gelişmesi elbette daha yüksek performansın daha düşük enerji tüketimi ile sunulması anlamına geliyor ancak yongaseti modelinde iki farklı sürecin olması performans değerlerinin de farklı olmasına yol açacaktır. 

Apple'ın A9 yongasetinde Samsung 14nm ve TSMC 16nm süreçlerini kullanması sonrasında TSMC imzasını taşıyan yonganın Samsung imzasını taşıyan yongadan yüde 2-3 arasında daha fazla performans gösterdiği ve enerji tasarrufu sağladığı ortaya çıkmıştı. Bu durumda Snapdragon 820 yongasetinde de benzer bir durumun yaşanabileceği düşünülüyor. 

Gelecek yıl Apple'ın da A10 yongasetinde TSMC'nin 10nm FinFET teknolojisini kullanacağı iddia ediliyor. Bu durumda yeni Exynos, Snapdragon 820 ve Apple A10 yongasetleri arasında kıyasıya bir rekabet olacağını söyleyebiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3183 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, snapdragon 820
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim