Anlık Bildirim

Sony, PlayStation 4'e ait kontrolcüyü GDC'de sergiledi

Sony, PlayStation 4'e ait kontrolcüyü GDC'de sergiledi
Geçtiğimiz şubat ayında PlayStation 4'ün duyurusunu gerçekleştiren Sony, duyuru sırasında yeni nesil konsoluyla birlikte gelecek olan yeni kontrolcüyü de tanıtmıştı. Ancak Sony, kontrolcü üzerinde pek durmamış, hatta kontrolcüyü uzaktan göstermekle yetinmişti. Sony, şimdilerde ise, oyun geliştiricilerinin kontrolcü ile neler yapabileceğini göstermek için San Francisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda kontrolcüyü katılımcılar ile buluşturuyor.

Bir önceki kontrolcüyle karşılaştırdığımızda karşımıza çıkan en büyük değişikliği kontrolcüye dokunmatik panel ekleyerek yapan Sony, bu panelin verimli bir şekilde kullanılabilmesi için cihazı analog yerine dijital olarak tasarladığını belirtiyor. Kontrolcünün yön tuşları ve işlev tuşları arasına konumlandırılan dokunmatik panel, aynı anda iki dokunuşa kadar destek veriyor. Geliştiricilerin oldukça farklı işlevleri kullanabileceği dokunmatik panelin oyunların yanı sıra kullanıcı arayüzüne dahil edilmesi de muhtemel görünüyor.

Üç eksenli ivmeölçer ve üç eksenli jiroskop donanımlarını da bünyesinde bulunduran kontrolcünün tetik tuşları arasında yer alan kısımda Sony'nin Move kontrolcüsündekine benzer bir Led aydınlatma yer alıyor. Bu kısım sürekli açık halde dururken; kırmızı, pembe, mavi ve yeşil renkli bir renk paleti sunuyor. Bu renkler sayesinde PlayStation 4, "Eye" olarak adlandırılan kamerasıyla oyuncuları rahatlıkla tanıyabiliyor. Geliştiricilerin yine aktif bir şekilde kullanabileceği bir özellik olan bu renkler, oyun içerisindeki gidişatın kontrolcüye yansıtılması gibi bir fikride mümkün kılacak gibi görünüyor.
PlayStation 4'ün kamerası Eye, ince tasarımıyla birlikte her yere kolaylıkla sığabilecek bir yapıya sahipken; şirketin PlayStation 4'le ilgili olarak sergilediği ürünlerin henüz taslak aşamasında olduğunu da belirtelim.Yani yeni konsol karşımıza çıktığında sergilenen bu ürünlerde ufak tefek tasarım değişiklikleriyle karşılaşabiliriz. PlayStation 4 ile ilgili detayların Haziran ayında düzenlenecek olan E3'te daha da netlik kazanması beklendiğini de hatırlatalım. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1080 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, PS 4
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim