Anlık Bildirim

Sony çalışanları BlackBerry kullanımına geri döndü

Sony çalışanları BlackBerry kullanımına geri döndü
Son günlerde başı siber saldırılar nedeniyle başı oldukça ağrıyan Sony çözümü eski yöntemlerine dönerek arıyor. Wall Street Journal'ın haberine göre Sony saldırılardan sonra güvenliği arttırmak için fiziksel not defterleri kullanmak, otomatik maaş çeki makinelerini manuel olanlarla değiştirmek, hatta şirketin deposundan çıkarılan eski BlackBerry moddelerini tekrar çalışanlara dağıtmak gibi önlemler alıyor.

Saldırı sonucunda sızdırılan bazı e-postalarda Xperia Z4'ün fotoğrafı ve Sony müzik bölümü'nün satışı gibi önemli bilgiler bulunuyordu. Şirketin ise artık e-posta gönderimini kendi saldırıya uğrayan kendi sunucuları üzerinden değil BlackBerry sunucuları üzerinden yönetmeye başladığı konuşuluyor. Öyle ki çalışanlara BlackBerry cihazlarında gönderilen mesajlarla da bu durum ile ilgili bilgi verilip iletişimlerini bu yollarla sağlamaları istenmiş.

Şirketin tam olarak eski işleyişine dönmesinin bir buçuk ayı bulacağı söylentiler arasında. Ayrıca The Interview'in yayınlanmasıyla saldırıyı yapan gruptan herhangi bir cevap gelmemişti ancak hala grubun elinde Sony ile ilgili özel bilgiler olduğu düşünülüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1419 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, blackberry ve
2 etiket daha sony hack
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim