Anlık Bildirim

Sony’ye eski markasından rakip geldi

Yıllarca Sony çatısı altında kaldıktan sonra 3 yıl önce Japon bir konsorsiyuma satılan VAIO markası, akıllı telefon pazarında üçüncü modelini satışa sunuyor.

Bir dönem en beğenilen dizüstü bilgisayarlarının markası VAIO, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Sony tarafından Japon bir konsorsiyuma 2014 yılında devredilmişti. VAIO markası akıllı telefon pazarına iyiden iyiye ısınıyor.

Sayı artıyor

VAIO markası altında dizüstü bilgisayarlar geliştirmeye devam eden JIP konsorsiyumu, radikal bir karar alarak 2015 yılında akıllı telefon pazarına adım atmıştı. İlk önce Android işletim sistemli, sonrasında ise Windows 10 mobil işletim sistemli akıllı telefonlarını satışa sunan VAIO, yine bir Android telefonu ile karşımızda.

Markanın bu hafta duyurduğu VAIO Phone A adındaki akıllı telefonu, Windows 10 mobil telefonuna hem tasarım hem de donanım açısından oldukça benziyor. Tek fark işletim sistemi diyebiliriz.

5.5 inçlik Full HD ekrana sahip olan akıllı telefon 4+4 formatında 8 Cortex-A53 çekirdeğinden oluşan Snapdragon 617 yonga setinden gücünü alıyor. 3GB LPDDR3 RAM ve 16GB arttırılabilir kapasite ile desteklenen modelde 13MP çözünürlüğünde arka, 5MP çözünürlüğünde ön kamera yer alıyor. Batarya kapasitesi ise 2800mAh.

Marka gücünü de arkasına alarak Phone A modelinin alt seviye Xperia X serisini zorlayacağını söyleyebiliriz. Bu noktada fiyatlandırma önem taşıyor ancak VAIO genelde yüksek fiyat seviyesini tercih ediyor. İlk Android telefonu 400$ civarındaydı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8594 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vaio, vaio phone a ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim