Anlık Bildirim

Spotify uygulaması depolama sürücülerini hoyratça kullanıyor

Son dönemde popülerliğini arttıran çevrimiçi müzik hizmeti Spotify, masaüstü tarafında önemli bir sorunla karşılaştı. Uygulama depolama sürücüsünü yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

Çevrimiçi müzik sektörünün en önemli isimlerinden olan Spotify, web uygulaması haricinde bir de masaüstü uygulamasına sahip. Sürekli tarayıcı ile uğraşmak istemeyenler masaüstü uygulamasını kurarak müzik dinleyebiliyor ancak önemli bir risk söz konusu.

Depolama Sürücüsünü Şişiriyor

Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre Spotify masaüstü uygulaması saatte 5-10GB veriyi depolama sürücüsüne yazıyor. Böylece uzun süreli müzik dinlediğinizde depolama sürücüsünde 50GB veri yazılmış oluyor. Yazma ömrü belirli bir boyutta olan sürücüler için de bu durum ömrün kısalması anlamına geliyor.

İyi olan taraf Spotify durumun farkında ve bir güncelleme yayınladı. Windows ve Mac kullanıcıları, bu riskten uzak kalabilmek için 1.0.42 numaralı güncellemeyi kurmak zorunda. Güncelleme sonrasında büyük boyutlu veri yazma probleminin ortadan kalktığı ifade ediliyor.

Spotify masaüstü uygulamasına sahip olan kullanıcılar Ayarlar menüsünden Hakkında sekmesine gittiklerinde güncelleme uyarısını göreceklerdir. Yine uygulama mağazalarından da güncellemeye ulaşılabilir.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8648 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, spotify desktop app ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim