Anlık Bildirim

TSMC; 2018 iPhone'lar öncesi 7nm yonga üretimini artırdı, 2020'ye kadar 5nm üretim sürecine geçilecek

Tayvan'daki teknoloji sempozyumunda konuşan TSMC CEO'su şirketle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 7nm için seri üretime geçen TSMC, 2019'un ya da 2020'nin başında 5nm teknolojisine geçiş yapacak.
Tayvan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) CEO'su CC Wei, 7nm üretim teknolojisi kullanılarak tasarlanan çiplerin ticari üretimine başlandıklarını açıkladı. Wei, şirketin 5nm üretim sürecinin seri üretimine 2019'un sonunda veya 2020'nin başlarında geçiş yapacaklarını söylemekten de kaçınmadı. 
21 Haziran tarihinde Tayvan'daki teknoloji sempozyumunda konuşan CEO Wei, TSMC'nin 7nm üretim verimi oranının beklenenden daha yavaş hızda yükseldiği iddialarını reddetti. 7nm çip üretiminin arttırılmasıyla birlikte şirketin 2017'deki 10.5 milyon birim üretim kapasitesi 2018'de %9'luk bir artışla 12 milyona çıkacak. 
2018'in sonuna kadar 7nm işlem teknolojisiyle 50'den fazla çip tasarımını üretim bandına taşıyacak olan Tayvanlı üretici; yapay zeka, GPU ve kripto para birimi uygulamalarının, paketlerin çoğunluğunu oluşturacağını belirtti.  
Eylül ayında tanıtılacak iPhone'ların kalbi olan Apple A12 işlemcisi de TSMC'nin elinden geçecek. 7nm fabrikasyon süreciyle üretilecek işlemci, TSMC için büyük önem arz ediyor zira, Apple A12 işlemci siparişlerinin TSMC'nin üretim bandında ciddi anlamda yer işgal ettiği ifade ediliyor. Apple'ın şimdilik A12 işlemcisi için yalnızca TSMC'yi tercih ettiği biliniyor.
Dünyanın ilk 7nm mimarisi ile üretilen yonga seti unvanına sahip olacağı ifade edilen Apple A12 işlemcisi, A11 Bionic'e göre yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim