Anlık Bildirim

Tarık Akad'a yurtdışında önemli görev

Tarık Akad ismi sitemizi yakından takip edenlere tanıdık gelecektir. En son Sony Mobile Türkiye ülke müdürlüğü görevini sürdüren Akad, Kanada'nın en büyük operatörüne başkan yardımcısı oldu.
Vodafone'da bölgesel yöneticilik yaparken Japonların teklifiyle Sony Mobile Türkiye'ye Ülke Müdürü olarak gelen ve dünyanın merak ettiği bir telefonun dünyada ilk defa bir Türk yayını tarafından incelenmesine vesile olan Tarık Akad, Kanada'ya transfer oldu.
Çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle bir süre önce Sony Mobile'dan ayrılan ve sessizliğe bürünen Akad, Linkedin hesabını güncelleyerek, kariyerindeki yeni dönemin müjdesini verdi. Haberimin başında da ifade ettiğim gibi operatör geçmişi olan Akad, 10 milyondan fazla abonesiyle Kanada'nın en büyük operaötür Rogers'a başkan yardımcısı oldu.
Tarık Akad'a yurtdışında önemli görev
 
Kendisiyle yeni kariyeri hakkında henüz görüşme şansım olmasa da, profil güncellemesindeki bilgiler, Akad'ın cihaz yönetiminden sorumlu olduğunu gösteriyor. Yani Rogers'ın ülkede hangi telefonları müşterilerine sunacağı, portföy yönetimi ve ilişkili diğer tüm operasyonlar doğrudan Tarık Akad'ın yönetimindeki ekip tarafından tayin edilecek.
Tarık Akad'ın eşi Lalin Akad da Microsoft çatısı altında tüketici ürünlerinin bölgesel pazarlama direktörlüğünü yapıyordu. Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nin önemli isimlerinden olan Lalin Akad'ın da, Kanada yolculuğunda Microsoft içinde yeni bir görev alması öngörülebilir belki ama şu aşamada Linkedin'de bir güncelleme görünmüyor.
Bir Türk yöneticinin, Kanada'nın en büyük operatörünün ülke insanına hangi cihazların sunulacğaına karar verecek olması çok önemli bir gelişme. Tarık Akad'a yeni görevinde başarılar, ailesiyle beraber Kanada yolculuğunda mutluluklar diliyoruz.
* Tarık Akad'ın emekleriyle Donanimhaber.com, Sony Xperia C5 Ultra, M5 ve Z5/Z5 Premium modellerini dünyada ilk defa inceleyen yayın olmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5457 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony mobile ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim