Anlık Bildirim

Tesla Model 3'ten tek şarjla 965 km'lik menzil rekoru

Hypermiling adı verilen "maksimum menzile ulaşma" denemelerinin başrolünde bu kez de Tesla Model 3 var. 32 saat boyunca 40 km/s hızla giden sürücü, sonunda 965 km ile rekor kırmayı başardı.

Tesla Model 3'ten tek şarjla 965 km'lik menzil rekoru Tam Boyutta Gör
 

Dünya genelinde Tesla kullanıcılarının hypermiling adı verilen menzil denemelerine daha önce de pek çok kez şahit olduk. Bu denemeler, aracın ulaşabileceği maksimum menzili görebilmek adına mümkün olan en verimli şekilde kullanılmasına dayanıyor. Bu kez de bir Tesla Model 3 kullanıcısı hypermiling denemesi gerçekleştirmiş ve yeni bir rekora imza atmayı başarmış.

Aracın bu denli yavaş ve verimli bir şekilde kullanılması tabii ki normal sürüş koşullarındaki menzili belirlemek için bir kıstas değil. Fakat elektrikli araç – özellikle Tesla – kullanıcıları menzil konusunda sınırları zorlamaya oldukça meraklı. Bu amaçla yola koyulan Erik Strait adındaki Tesla Model 3 kullanıcısı da bir hypermiling rekoruna imza atarak tek şarjla 965 km yol katetmeyi başarmış.

Tesla Model 3’ü ile yola koyulan Strait, bu araçla maksimum menzili elde etmek için en verimli hızın 40 km/s olduğuna karar vermiş. Üstelik enerji kaybı yaşamamak için klima gibi enerji tüketen hiçbir özelliği de yol boyunca aktif etmemiş. Bu şekilde 32 saat yolculuk eden sürücü, bu yolculuğu kayda alarak Youtube hesabı üzerinden yayınladı.

Erik Strait’in hypermiling denemesine ait verileri de paylaşmasından sonra bazı takipçilerden kapasiteyi sıfıra kadar indirmenin bataryaya zarar verebileceğine dair yorumlar geldi. Tüm bu yorumlara yanıt veren Tesla CEO’su Elon Musk, herhangi bir Tesla aracının bataryası “boş” olarak gösterildikten sonra bile 25 km’ye kadar ayrılmış menzile sahip olduğunu belirtti. Ayrıca bu durumun bataryaya zarar vermediğini de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim