Anlık Bildirim

Tesla Model X'i tırın altında kalmaktan Autopilot kurtardı [video]

Otoyolda seyir halinde olan bir Model X sürücüsü, aktif durumdaki Autopilot sistemi sayesinde tırın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Olayın görüntüleri ise anbean kaydedildi...
Tesla'nın Autopilot isimli yarı otonom sürüş sisteminin karıştığı kazalar hakkında sıklıkla haber yapılıyor ancak yakın zamanda otomatik pilotun fark yarattığı noktalara çok az değinildi. Şimdi ise bir Tesla sahibi, Autopilot'un kendisini bir tırın altında kalmaktan kurtardığını söylüyor.
Tesla'nın Autopilot sistemi, otomatik acil frenleme ve yan çarpışma önleyicisi gibi aktif güvenlik özelliklerine sahip. Bahsi geçen olayda, Autopilot 2.0 teknolojisiyle donatılmış Tesla Model X sürücüsü Jeremy Visnesky, otoyolda sürücü destek sistemi devredeyken ilerliyordu. Yani aracı otomatik pilot moduna almıştı.

Autopilot sürücüden önce davranabilir

Model X sağ şeritte seyir halindeyken, sol şeritte onu geçmeye çalışan bir tır beliriyor. Sollama esnasında tır elektrikli SUV'a doğru o kadar çok yaklaşıyor ki çarpışmalarına ramak kaldığını görüyoruz. Ancak Autopilot hızlı bir şekilde sürücüden önce davranarak aracı sağa kaçırıp muhtemel bir kazayı önlüyor. Kayıt altına alınan olayın görüntüleri YouTube'da yayınlandı.
Tesla'nın Autopilot sistemi, yolun diğer tarafının güvenli olduğunu tespit etmesi halinde olası bir kazayı önlemek için yana doğru kaçabiliyor. Aslına bakılırsa çoğu durumda ilk olarak Autopilot çarpışma uyarı sistemi devreye girerek sürücüyü harekete geçirmeye çalışır. Ancak başka bir seçenek kalmadığında Autopilot kazadan kaçınmak veya çarpmanın şiddetini azaltmak için bu tür hamleler yapabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15738 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, kaza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim