Anlık Bildirim

Tesla'dan Model Y'nin üretimiyle ilgili yeni açıklama

Model Y'nin üretimi için Kaliforniya ve Nevada arasında kalan Tesla nihai kararını verdi. 2020'nin ilk çeyreğinde üretim bandına çıkacak Tesla Model Y şirketin Fremont Fabrikası'nda üretilecek.

Tesla'dan Model Y'nin üretimiyle ilgili yeni açıklama Tam Boyutta Gör

Zaman zaman elverişsiz çalışma şartları gibi can sıkıcı konularla gündeme gelen Tesla, tüm bunlara rağmen üretimde hedef yükseltmeye devam ediyor. 2019’un ikinci çeyreğini üretim ve teslimat rekoruyla tamamlayan ABD’li üretici, Model Y’nin üretimi konusundaki kararını da sonunda açıkladı.

Yeni elektrikli crossover’ı Model Y’yi geçtiğimiz Mart ayında tanıtan ve ön sipariş toplamaya başlayan Tesla, aracın üretileceği yeri ve zamanı açıklamamıştı. Tanıtımdan bir ay sonra konuşan Elon Musk, Model Y’nin üretimi konusunda Kaliforniya ve Nevada arasında kaldıklarını ve nihai kararı çok yakında açıklayacaklarını söylemişti.

Bugün 2019 ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Tesla, elektrikli crossover modelinin üretimine de değindi. Tesla’dan Model Y’nin üretimiyle ilgili şu açıklama geldi:

Fremont Fabrikası'nda üretilecek

“Tesla Model Y, Kaliforniya’daki Fremont Fabrikası’nda üretilecek. Konuyla ilgili hazırlıklar ikinci çeyrek itibariyle başladı. Model Y ve Model 3 arasındaki ortak parça kullanım oranı oldukça yüksek. Dolayısıyla Fremont Fabrikası’nda halihazırda kurulu olan üretim hattından faydalanabileceğiz. SUV modellerin yükselişini dikkate aldığımızda, Model Y’nin Model 3’ten daha karlı bir araç olacağını düşünüyoruz”

370 ile 485 kilometre arasında menzil seçenekleriyle 2020'nin ilk çeyreğinde üretilmeye başlanacak Tesla Model Y'nin başlangıç fiyatı 39 bin dolar olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim